Het verkopen van uw watersportbedrijf is een spannende en uitdagende onderneming, maar met de juiste planning en voorbereiding maakt u uw verkooptraject tot een succes. Wij verzamelen tips & tricks uit onze meest gelezen blogs. Zo bent u goed voorbereid!

1. Bereid uw bedrijf voor op de verkoop

Zorg ervoor dat uw bedrijf er verzorgd uitziet voor potentiële kopers. Ruim de gebouwen en terreinen op en maak ze klaar voor bezichtiging. Een aantrekkelijke presentatie helpt u om de best mogelijke prijs te krijgen. Ontdek in dit artikel welke aspecten u zelf vast kunt oppakken.

 

2. Uw watersportbedrijf openbaar of stil verkopen

Overweeg of u de verkoop openbaar wilt maken of discreet wilt houden. Bij stille verkoop wordt de verkoop van uw bedrijf alleen gedeeld met een selecte groep geïnteresseerden. Dit voorkomt onrust bij uw personeel en klanten, evenals ongewenste nieuwsgierigheid. Benieuwd naar hoe de stille verkoop in zijn werk gaat? Lees hier alles over stille verkoop!

 

3. Watersportbedrijf verkopen: denk om duurzaamheid

Duurzaamheid is een lange termijn trend die ook in de watersportbranche steeds belangrijker wordt. Overweeg om uw bedrijf duurzamer te maken. Dit maakt uw bedrijf niet alleen aantrekkelijker voor potentiële kopers, maar helpt ook te voldoen aan mogelijke financieringseisen. Het verduurzamen van uw watersportbedrijf kan grootschalig worden aangepakt, maar zelfs kleine stappen kunnen een verschil maken. Ontdek hier onze tips om uw bedrijf duurzamer te maken.

 

4. Voldoet uw jachthaven aan de Blauwe Vlag?

Met de Blauwe Vlag kunt u uw jachthaven onderscheiden met een internationale milieuonderscheiding. Het is een erkend en kwaliteitsvol symbool voor duurzame en milieuvriendelijke jachthavens. Benieuwd aan welke criteria uw jachthaven moet voldoen? Dat leest u hier!

 

5. Zorg voor een nauwkeurige waardebepaling

Het bepalen van de juiste marktwaarde van uw watersportbedrijf is van cruciaal belang voor een succesvolle verkoop. Werk samen met een gespecialiseerd en gecertificeerd taxateur in de branche om een nauwkeurige waardebepaling te verkrijgen. Leisure Taxateurs Nederland is dé betrouwbare en gespecialiseerde partij die u hierbij kan helpen!

 

6. Voorkom onaangename verrassingen

Wees grondig bij het onderzoeken van potentiële kopers en het opstellen van overnameovereenkomsten. Wij hebben alle tips op een rij gezet om onaangename verrassingen te voorkomen.

 

7. Werk samen met een NVM-makelaar

Schakel de expertise in van een NVM-makelaar. NVM staat voor Nederlandse Vereniging voor Makelaars en Taxateurs. Dit is de grootste Nederlandse branchevereniging voor makelaars en taxateurs. Lees hier waarom het inschakelen van een NVM-makelaar de juiste keuze is.

 

Watersportbedrijf verkopen? Verkoopbegeleiding door Muller Makelaardij

Klaar om uw bedrijf te verkopen? Neem de tijd om weloverwogen beslissingen te nemen en vind een betrouwbare partner die bekend is in uw branche. Bij Muller Makelaardij bieden we professionele begeleiding bij de verkoop van uw watersportbedrijf. Laat ons u helpen om uw verkooptraject tot een succes te maken!