Royal Institute of Chartered Surveyors

RICS, wellicht bent u er bekend mee. Het staat voor: Royal Institute of Chartered Surveyors. RICS handhaaft en bevordert professionele kwalificaties en standaarden op het hoogste internationale niveau in de ontwikkeling en het beheer van vastgoed, grond, infrastructuur en bouw. Onze taxateur, Bernd Kamp, is RICS-gecertificeerd.

 

RICS: wat is het?

De organisatie RICS is ontstaan uit verschillende motieven. Denk hierbij aan het feit dat de juiste taxatie van onroerend goed de basis is van belangrijke beslissingen op financieel gebied en marktontwikkelingen. Oftewel: het is van toepassing op de gehele economie. Daarnaast is het vanzelfsprekend dat een taxatie wordt gedaan door een taxateur die integer en onafhankelijk is. Bovendien is er deskundigheid nodig en moeten de internationale standaarden worden gerespecteerd.

 

Waar moet een RICS-taxateur aan voldoen?

Bij een RICS-taxatie speelt een aantal zaken een rol. Wij lichten de factoren voor je toe waar de taxateur in kwestie aan moet voldoen.

  • Hij dient technische en economische kwalificaties te hebben opgebouwd op hbo of academisch niveau;
  • Hij dient enkele jaren ervaring te hebben op het gebied van (vastgoed) taxaties;
  • Hij dient de proeve van bekwaamheid te hebben afgelegd.

Pas wanneer de taxateur over bovenstaande factoren beschikt kan hij een gecertificeerd RICS-taxateur worden. Dit houdt tevens in dat de taxateur gebonden is aan het tuchtrecht van de RICS-organisatie. Wanneer er een klacht is over de taxateur, kan dit door RICS worden beoordeeld waarna maatregelen kunnen volgen.

 

Certificaat

Wanneer een taxateur het RICS-certificaat wil ontvangen moet hij een jarenlang durend traject van studies en stages doorlopen. Na de certificering volgt nog het doorlopen van een programma van bijscholing. Dit is om vaardigheden en vakkennis op niveau te houden, maar ook andere vormen van certificering is in het taxatievak erg belangrijk. De makelaar van Muller Makelaardij is gecertificeerd en helpt u graag bij taxaties, aan- of verkoopbegeleiding van bijvoorbeeld uw jachthaven, jachtservice locatie, ligplaatsen of ander onroerend goed.

 

RICS-taxatie

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld een taxatie watersportbranche, een taxatie percelen water, een taxatie zeilschool of een taxatie jachtverhuurbedrijf? Neem vooral contact met ons op!

Referenties

Aangeboden werd Perceel grond/water, groot 1.724 m² Bedrijfspand, grootte begane grond 40 x 12,5 meter, 500 m², verdieping 400 m² Eigen water bestaande uit een langswal met een lengte van circa 75 meter Voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein