Zit u erover na te denken om uw watersportgebonden bedrijf te verkopen? Maar wilt u dit niet aan de grote klok hangen en alleen bekend maken aan serieus geïnteresseerden? Dan is stille verkoop wat voor u. In deze blog leggen wij u uit wat u bij een stille verkoop kunt verwachten.

Stille verkoop: wat is het?

Wanneer u uw watersportgebonden bedrijf wilt verkopen, maar niet aan het grote publiek bekend wit maken, kunt u kiezen voor stille verkoop. Op deze manier wordt uw bedrijf alleen met een actief geïnteresseerde doelgroep gedeeld.

 

Waarom stille verkoop?

Er zijn genoeg redenen voor ondernemers om voor stille verkoop te kiezen. Met name het voorkomen van mogelijke onrust bij personeel en/of klanten is vaak een reden om te kiezen voor stille verkoop. Via deze verkoop voorkomt u pottenkijkers zonder serieuze koopplannen. Het biedt de mogelijkheid uw bedrijf te verkopen zonder dat in eerste instantie uw naam bekend is. Handig als u liever geen te koop bord in de tuin wilt hebben of niet zichtbaar wilt zijn op internet. Wanneer er geen haast achter de verkoop zit of u wilt het bedrijf onder bepaalde voorwaarden verkopen, is stille verkoop ook een aantrekkelijk optie.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Uw aanbieding wordt in algemene bewoording gepresenteerd aan ons netwerk en andere geïnteresseerden. Wij verstrekken pas de bedrijfsdetails wanneer er een persoonlijk gesprek is vastgesteld met een partij die serieus geïnteresseerd is. Voordat we de bedrijfsnaam bekend maken, wordt er een geheimhoudingsverklaring met de geïnteresseerde partij getekend. Zo bent u verzekerd van uitsluitend serieuze kandidaten tijdens de verkoopperiode.

 

Meer informatie?

Muller Makelaardij begeleidt watersportondernemers bij bedrijfsovernames, verkoop of verhuur van bedrijf onroerend goed. Het verkopen van uw onderneming doet u slechts eenmaal en kan een legio aan redenen hebben. Goede begeleiding is dan ook geen overbodige luxe. Daarom helpt Muller Makelaardij u graag als watersportondernemer bij de verkoop van uw watersport gerelateerd bedrijf. Neem gerust contact met ons op!