De verkoop van een jachthaven is een complex proces dat zorgvuldig overwogen en gepland dient te worden. Het is belangrijk om te weten welke stappen erbij komen kijken en welke tips u kunnen helpen om dit proces succesvol te doorlopen. Of u nu wilt verkopen om financiële redenen of gewoon om van omgeving te veranderen: er zijn enkele belangrijke zaken om in gedachten te houden.

Uw jachthaven klaarmaken voor de verkoop: wat u alvast zelf kunt doen

U gaat ervoor: u gaat uw jachthaven verkopen. De jachthaven verkoopklaar maken, betekent uw gebouwen en terreinen opruimen en klaarmaken voor bezichtiging. Dit maakt het aantrekkelijk voor potentiële kopers en helpt u de best mogelijke prijs te krijgen. U dient er ook voor te zorgen dat alle noodzakelijke reparaties zijn uitgevoerd voordat u uw jachthaven te koop aanbiedt. Het verkoopproces kunt u uzelf gemakkelijker maken door deze aspecten van het verkoopproces zo vroeg mogelijk aan te pakken. Enkele andere aspecten om te overwegen zijn:

  • De exploitatiecijfers van uw jachthaven inzichtelijk maken: Dit betekent dat u ervoor zorgt dat uw jaarstukken van de afgelopen jaren beschikbaar zijn, zo nodig voorzien van een duidelijke toelichting van uw accountant;
  • De jachthaven aantrekkelijk maken voor potentiële kopers: als u wilt verkopen, zorg er dan voor dat u de jachthaven opknapt en aantrekkelijk maakt voor potentiële kopers. Dit omvat kleine reparaties en renovaties die de jachthaven verkoopklaar maken;
  • De jachthaven laten opvallen: jachthavens zijn complexe stukken vastgoed en elk heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Hoewel u de zwakke punten niet gemakkelijk kunt veranderen, kunt u de sterke punten van de jachthaven gebruiken om het een voordeel te geven. Maak dus optimaal gebruik van de locatie van uw jachthaven en gebruik deze om op te vallen!

Uw jachthaven verkopen: dit is van invloed op de prijs

De marktomstandigheden op het moment van verkoop hebben een grote invloed op de prijs van uw jachthaven. Dit omvat bijvoorbeeld de toestand van de economie, het aantal kopers op de markt en de beschikbaarheid van soortgelijke jachthavens. Ook de staat van de jachthaven heeft een grote invloed op de prijs waarvoor hij wordt verkocht. Als de jachthaven reparaties of renovaties nodig heeft, is het handig om de kosten daarvan inzichtelijk te maken. En de locatie? Die heeft ook een grote invloed op de prijs waarvoor het verkocht wordt. Bevindt het zich bijvoorbeeld in een toeristische omgeving? Dan werkt dit in uw voordeel!

Klaar om uw jachthaven te verkopen? Verkoopbegeleiding door Muller Makelaardij!

Er is veel om rekening mee te houden bij het verkopen van uw jachthaven. Hier hoeft u niet alleen voor te staan. Met onze verkoopbegeleiding wordt u van A tot Z begeleid! Wij bezitten over een ruim bestand van relaties die actief op zoek zijn naar jachthavens. Kunnen wij u helpen? Neem gerust contact met ons op!