De taxatie van uw watersportbedrijf: hier letten wij op

8 mei 2024

Wilt u weten wat uw watersportbedrijf waard is? Dan is een taxatie onmisbaar! Maar welke factoren bepalen eigenlijk deze marktwaarde? In deze blog delen we de aspecten die we in overweging nemen tijdens een taxatie. 

 

Toegankelijkheid via het water

Voor een watersportbedrijf is bereikbaarheid via het water natuurlijk essentieel. We beoordelen de bereikbaarheid van het water, de nabijheid van populaire vaarroutes en de kwaliteit van de infrastructuur zoals steigers, boothellingen en parkeergelegenheid.

 

Locatie en populariteit

Is uw bedrijf gevestigd in een populair watersportgebied? Dat is een pluspunt! De locatie en populariteit van de regio spelen namelijk een grote rol bij het bepalen van de waarde. We onderzoeken of de locatie aantrekkelijk is voor potentiële klanten en of het gebied populair is onder watersportliefhebbers.

 

Representatie en uitstraling

Ook niet te vergeten: de representatie en uitstraling van de gebouwen. Een bouwkundige inschatting onthult de staat van uw waterwerken en bijbehorende objecten, wat essentieel is voor een goede taxatie.

 

Klantenbestand en marktpositie

Het klantenbestand en de marktpositie geven inzicht in de stabiliteit, klantrelaties en concurrentie van uw bedrijf. Een groot en loyaal klantenbestand is een waardeverhogende factor bij een taxatie. Het geeft namelijk aan dat uw bedrijf een goede reputatie heeft.

 

Omgevingsplan

We onderzoeken welke activiteiten zijn toegestaan op uw bedrijf door te kijken naar het omgevingsplan. Dit plan bevat regels en voorschriften over het gebruik van grond en bebouwing binnen een specifiek gebied.

 

Kadastrale gegevens

Om er zeker van te zijn wat er precies wordt getaxeerd, controleren we de kadastrale gegevens. Hieruit blijken o.a. de oppervlaktes van de te taxeren gronden, wie de eigenaar is en overige bijzonderheden zoals bijvoorbeeld een recht van overpad of mogelijke milieuvervuiling.

 

Toekomstige potentieel

We kijken niet alleen naar de huidige staat van uw bedrijf, maar ook naar wat het in de toekomst kan opleveren. Denk hierbij aan de mogelijkheden tot groei en ontwikkeling van uw bedrijf en de omstandigheden van de markt.

 

Kies voor de taxatie een specialist in uw branche

Als trotse eigenaar van een watersportbedrijf is het van groot belang om te kiezen voor een specialist in taxaties binnen deze branche. Een expert in watersporttaxaties begrijpt de specifieke nuances van uw bedrijf en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en regelgeving. Wilt u ontdekken wat Muller Makelaardij voor u kan betekenen op het gebied van taxaties? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!