Het RICS (Royal Institute of Chartered Surveyors) handhaaft en promoot de hoogste professionele kwalificaties en normen bij de ontwikkeling en het beheer van land, onroerend goed, bouw en infrastructuur. Bernd Kamp is RICS-taxateur. Wat een certificering inhoudt leest u in dit artikel.

RICS certificering

Het RICS is een wereldwijde organisatie. Ze hebben inmiddels meer dan 100.000 professionele leden in 146 verschillende landen. De certificering is een erkend keurmerk dat getuigt van professionaliteit. Bernd Kamp is RICS-taxateur. Een certificering houdt in dat de makelaar uitstekende kennis heeft van de (lokale) markt en eventuele marktontwikkelingen. Daarnaast is er sprake van vakinhoudelijke expertise. Dit op bijvoorbeeld bouwtechnisch gebied maar ook andere factoren die invloed hebben op de marktwaarde van uw watersportgebonden onroerend goed.

Van een RICS-taxateur mag verwacht worden dat hij voldoet aan de hoogste professionele standaarden op het gebied van professionaliteit en integriteit. RICS behoudt toezicht op de taxateurs die RICS-gecertificeerd zijn. Het is belangrijk dat de taxateurs zich aan de gestelde standaarden houden.

Doorlopende bijscholing

Een certificering wordt niet zomaar behaald. Het is een jarenlang durend traject van verschillende studies en stages. Wanneer het certificaat behaald is, volgt een doorlopend programma van bijscholing. Om zo de kennis van de taxateur up-to-date te houden.

Taxatie door Muller Makelaardij

Wilt u meer informatie over een taxatie van watersport gebonden onroerend goed of heeft u vragen? Wij voeren de meest uiteenlopende taxaties uit van taxatie jachthaven, taxatie jachtservice of bijvoorbeeld taxatie jachtwerf. Wij staan voor u klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op.

RICS-logo