Certificering van makelaars: zo belangrijk is dat!

18 mei 2018

Certificering is belangrijk. Helemaal voor makelaars (en taxateurs). Het onderstreept deskundigheid en vakbekwaamheid en houdt de kwaliteit in het vakgebied hoog. Muller Makelaardij is in het bezit van het NVM-certificaat en het VastgoedCertificaat. Waarom dit zo belangrijk is, leest u in dit artikel!

Dit is het VastgoedCert

De Stichting VastgoedCert is een platform dat zorg draagt voor de registratie en de certificering van makelaars in onroerende zaken. Vakbekwaamheid is hierbij een belangrijke pijler. De stichting is in 2004 opgericht, omdat toen de wettelijke beëdigingsplicht voor makelaars is vervallen en iedereen zich dus makelaar mag noemen. Het VastgoedCert is een goede vervanger voor de beëdigingsplicht. U kunt als ondernemer dus prima op dit certificaat selecteren wanneer u een makelaar zoekt.

NVM-certificaat

Een makelaar met het NVM-certificaat voldoet aan strenge opleidings- en kwaliteitseisen. Indien u een iemand inschakelt met een NVM-certificaat, is kwaliteit dus gegarandeerd en bent u er van verzekerd dat u een expert inschakelt. Naast deze voordelen heeft een NVM-makelaar als grote pré dat deze een groot bereik heeft. De diversiteit en de omvang van het netwerk van een NVM-makelaar zorgt ervoor dat u uw vastgoedobject snel verkoopt of verhuurt.

Muller Makelaardij is zowel NVM- als VastgoedCert-gecertificeerd en daar zijn wij onwijs trots op! Meer weten wat dit voor u betekent? Wij vertellen u er graag meer over!