RICS

Een RICS-taxatie: wat is het? RICS-taxateurs hebben gespecificeerde internationale opleidings- en competentieniveaus. Deze zijn aantoonbaar behaald.

 

Wat is RICS?

De organisatie RICS is ontstaan uit verschillende motieven. Denk hierbij aan het motief dat een juiste taxatie van onroerend goed één van de belangrijkste zaken is op het gebied van belangrijke beslissingen op marktontwikkelingen en financieel gebied. Daarnaast is het vanzelfsprekend dat een taxatie wordt gedaan door een integere en onafhankelijke taxateur. Deskundigheid is nodig en de internationale standaarden moeten hierbij worden geaccepteerd.

 

RICS-taxatie: vier onderdelen

Betrouwbare, consistente en valide taxaties zijn voor vele partijen van belang. Zowel voor kopers als verkopers. RICS-taxaties steunen op vier onderdelen:
1. Kennis van de lokale markt en relevante ontwikkelingen in de markt;
2. Expertise op vakinhoudelijk gebied, bouwtechnisch gebied en andere factoren die de waarde van de markt kunnen beïnvloeden;
3. Professionele standaarden op het hoogste niveau, dit om absolute professionaliteit en integriteit te waarborgen;
4. Regulering en toezicht, om ervoor te zorgen dat de aangesloten taxateurs zich strikt aan de RICS-standaarden houden.

 

Gecertificeerde RICS-taxateurs

Bernd Kamp is RICS-taxateur (Royal Institution of Chartered Surveyors). Daarnaast is hij lid van de vakgroep Business van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) en staat als Register Taxateur ingeschreven bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Waarom certificering bij een RICS taxatie belangrijk is, is omdat het deskundigheid en vakbekwaamheid des te meer onderstreept.

 

Heeft u vragen over hoe bijvoorbeeld een RICS taxatie jachtservice bedrijf in zijn werk gaat bij Muller Makelaardij? Of heeft u andere vragen over taxaties, neem vrijblijvend contact met ons op.

Referenties

een perceel bedrijfsterrein met water van totaal 6.609 m2 een goed geïsoleerde, hoogwaardige en verwarmde bedrijfshal van 345 m2 een receptie met kantoor, kantine, opslag en sanitaire ruimte op de begane grond, totaal 115 m2 haven met 35 ligplaatsen circa 60 parkeerplaatsen op eigen terrein kraan van 20 ton met botenwagen en circa 65 cradles brandstofpomp voor levering derden vuilwaterstation zeer royale bedrijfswonin ...