Wilt u een zeilschool kopen? Dan zijn er verschillende zaken waar u rekening mee moet houden. Denk allereerst bijvoorbeeld aan het opstellen van een koopprofiel. Onze vakbekwame en enthousiaste medewerkers, met jarenlange ervaring in de aan- en verkoop van zeilscholen, adviseren u graag over het koopproces.

Zeilschool kopen? Dit zijn belangrijke aspecten!

Wilt u een zeilschool kopen? Dit is een weloverwogen keuze. Een dergelijke keuze maakt u immers niet zomaar. Hier komen belangrijke aspecten bij kijken waar wij u graag in meenemen. Allereerst is het belangrijk dat u voor uzelf een koopprofiel opstelt. Hierin stelt u uzelf vragen over de toekomstige zeilschool. In welke regio wilt u bijvoorbeeld een zeilschool kopen? Wilt u wel of niet het klantenportefeuille overnemen en wat zijn uw financiële mogelijkheden? Dit zijn allemaal aspecten die u inzicht geven om nu en in de toekomst de juiste keuzes te blijven maken.

De volgende stap is het op zoek gaan naar een geschikte zeilschool. Is de mogelijke verkoper uw werkgever, iemand uit uw netwerk of uw familie? Of stapt u geheel onbevangen in het aankoopproces? Het is in beide gevallen aan te raden om aankoopbegeleiding in te schakelen. Een aankoopbegeleider geeft u onder andere persoonlijk, juridisch, strategisch én financieel advies. Muller Makelaardij helpt u graag bij onder andere het opstellen van een koopprofiel, de financiële scan, uiteindelijke onderhandelingen en meer! Samen voor een goede start bij de aankoop van een zeilschool.

Onze tips bij het kopen van een zeilschool

Het kopen of overnemen van een zeilschool is niet zomaar iets. Daarom is het van belang om verschillende aspecten niet uit het oog te verliezen. Dit zijn onze tips:

  • Heeft u een voorkeur van een regio? Ga op pad om in die omgeving de sfeer te proeven;
  • Laat vooraf een boekenonderzoek uitvoeren om de bedrijfsadministratie onder de loep te nemen;
  • Voer een onafhankelijke financiële scan uit;
  • Onderzoek de toekomst van het bedrijf;
  • Sluit geen deal zonder concurrentiebeding;
  • Besteed de onderhandeling uit aan een gespecialiseerde makelaar;
  • Schakel de juiste specialisten in!

Zeilschool kopen? Muller Makelaardij!

Muller Makelaardij is sinds 1997 uw makelaar en taxateur voor bemiddeling bij de aan- en verkoop en taxaties van watersportgebonden onroerend goed. Denk aan zeilscholen, maar ook jachthavens, jachtwerven en bijvoorbeeld jachtverhuurbedrijven. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk het hier of neem contact met ons op!