Top 5 watersportvakanties in Nederland, vakantie in eigen land

21 juni 2021

Zeilen, windsurfen, kiten en ‘s avonds na een actieve dag de barbecue aansteken? Nog altijd zijn watersportvakanties erg populair en Nederland leent zich er perfect voor. Maar wat zijn dé ultieme locaties om een watersportbedrijf te runnen? Wij hebben een top vijf watersportlocaties in Nederland voor u op een rij gezet.

Watersportvakantie in eigen land

In ons kikkerland zijn de watersportfaciliteiten oneindig. Van waterskiën tot kanoën, varen en suppen, het kan allemaal. En daar zijn de toeristen van op de hoogte. De watersport- en recreatiesector is de afgelopen jaren flink gegroeid. Met 450 km kustlijn en vijf eilanden barst Nederland van de prachtige plekken die geschikt zijn om een watersportbedrijf te runnen.
 

1. Zandvoort
Zandvoort kent veel toeristen en een grote verscheidenheid aan activiteiten. Zandvoort trekt de laatste jaren steeds meer toeristen, mede door het bekende Circuit Zandvoort. De omgeving heeft veel te bieden, zo is er het schitterende Nationaal Park Zuid-Kennemerland, strand, zee, duinen en een levendige boulevard met veel winkels en horeca. De stijgende populariteit van Zandvoort én de diversiteit van strand- en watersport mogelijkheden maakt het een interessante locatie voor ondernemers om een watersportbedrijf te runnen.

2. Kijkduin
Nabij Scheveningen en midden in de duinen, ligt Kijkduin. Ook wel bekend als de tweede badplaats van Den Haag. De wandel- en fietsomgeving met een 11 km lang strand is zeer populair. Zo kan het toerisme hier terecht om te windsurfen, kitesurfen, suppen, kanoën, catamaranzeilen of om te zwemmen. Wanneer de golven goed staan, is het in deze omgeving zelfs mogelijkheid om te golfsurfen. Langs de kust van Scheveningen en Kijkduin zijn veel watersportactiviteiten. Genoeg te doen voor de toeristen en een perfecte plek voor een watersportbedrijf.

3. Brouwersdam
De brouwersdam biedt veel unieke toeristische bezienswaardigheden en is één van de populairste watersportlocaties van Zeeland. Altijd wind en veel golven. Deze omgeving is zo populair, omdat het voor zowel gevorderde watersporters als beginners geschikt is. Door de beschutte ligging is er weinig stroming. Als u als gevorderde watersporter van wat meer uitdaging houdt, kunt u verder naar buiten varen en neemt de stroming aardig toe. Vooral kitesurfen, golfsurfen, windsurfen en blokarten wordt in dit gebied veel gedaan. Het is een omgeving die een brede doelgroep trekt en zo een ideale locatie is om een watersportbedrijf te runnen.

4. Mirns
Wie Friesland zegt, zegt watersport. Naast de Friese elf steden is Mirns een populaire en geliefde plek voor wind- en kitesurfers. Dankzij het ondiepe water langs het IJsselmeer is Mirns uitermate geschikt voor beginnende kitesurfers. Daarnaast geeft deze omgeving de toeristen een ultiem vakantiegevoel door het bosrijke gebied, historische plekjes en de vele restaurants. Het is wellicht niet de eerste locatie waar u aan denkt als u aan watersport in Friesland denkt, maar zeker een geschikte locatie om een watersportbedrijf te starten.

5. Waddeneilanden
Natuurlijk zijn de Wadden uitermate geschikt om een watersportbedrijf te starten. Denkt u aan een Waddeneiland, dan denkt u aan toerisme en vakantiegevoel. Naast alle standaard watersporten, is strandzeilen met een blokart momenteel erg populair op de eilanden. Ook voor sportvissen en golfsurfen lenen de Nederlandse eilanden zich goed. De Waddenzee is naast een aantrekkelijk recreatiegebied, ook nog eens een Unesco Werelderfgoed. Door deze prachtige titel trekt het jaarlijks veel toerisme.

 

Meer informatie?

Genoeg mooie plekjes in Nederland! Heeft u interesse in de aankoop van watersportgebonden onroerend goed? Wij weten wat er speelt in de markt. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Of wilt u meer weten over aankoopbegeleiding? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.