Watersportmarkt 2021: coronavirus van invloed?

24 februari 2021

Het coronavirus is al enige tijd een veelbesproken onderwerp. Heeft het ook invloed op de watersportmarkt en zijn deze invloeden negatief of positief? Wij bespreken het in deze blog!

Samen door de crisis heen

Vorig jaar schreven we een artikel over het coronavirus in de watersport. Er ontstonden aan het begin van de crisis veel initiatieven om samen door deze crisis heen te komen. Zo stelde HISWA RECRON een helpdesk op én werd er een voucherregeling in het leven geroepen. Nu een jaar later is het tijd om terug te kijken. Wat voor invloed heeft het coronavirus op de watersportmarkt?

Invloed op de watersport

Het coronavirus treft iedereen, ook de watersport, maar genieten van de vrijheid op het water kan overal en op afstand. Wat viel op afgelopen jaar? “Het coronavirus heeft op een aantal sectoren in de watersport een positieve invloed. Vooral in de jachtmakelaardij. Het was afgelopen jaar nog nooit zo druk op het water. Mensen gaan op vakantie in eigen land, er was dus veel vraag naar boten. Ook de jachtverhuurbedrijven hebben daar profijt van gehad. Het vakantie vieren in eigen land heeft de watersport een positieve impuls gegeven. Mooi voor de sector en de ondernemers. Er zijn natuurlijk ook sectoren die het moeilijk hebben. De verblijfsaccommodaties bijvoorbeeld. “, vertelt Bernd Kamp.

Banken terughoudender

“Wat we zien is dat mensen kansen zien in de watersport. Ze hebben de watersport opnieuw ontdekt doordat vakantie in eigen land afgelopen jaar de enige optie was. Je merkt dat mensen zich niet laten tegenhouden om een watersportonderneming te kopen. Echter zijn banken wel terughoudender. We merken dat de financieringen moeilijker zijn geworden. Dit was al het geval, maar het coronavirus heeft dit wel versterkt.”, vertelt Bernd Kamp.

Vertrouwen in de toekomst

“Heb vertrouwen in de toekomst! Dat zou ik iedereen willen meegeven. Het toerisme en het recreëren in eigen land is door het coronavirus opnieuw ontdekt. Daarnaast vinden mensen het steeds belangrijker om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Vakantie in eigen land sluit daar op aan. Als je daar als ondernemer goed op inspeelt, liggen er genoeg kansen voor de watersport!”, stelt Bernd Kamp.