Een taxateur beoordeelt vastgoed zoals kantoren, woningen, ziekenhuizen en bedrijfspanden. Een vastgoedwaardering komt tot stand door een objectieve en onafhankelijke beoordeling die wordt uitgevoerd naar erkende regels en richtlijnen. Het Nederlands Register Vastgoed Taxateur (NRVT) bewaakt deze richtlijnen. Waarom het belangrijk is een NRVT-taxateur in te schakelen leest u in dit artikel.

Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT)

Het NRVT is een centraal register waar gekwalificeerde vastgoedtaxateurs in staan. Het NRVT is opgezet voor en door taxateurs. Zo blijven de taxateurs zelf vakinhoudelijk aan het roer. Alle vakbekwame taxateurs vallen door middel van een inschrijving onder één centraal register. Er zijn vier zogenaamde Kamers. Muller Makelaardij valt onder Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed. Zowel Bernd Kamp als Anniek Visser zijn NRVT-taxateur.

Expertcommissies

Voorstellen ten aanzien van regels en richtlijnen worden voorgelegd door de Expertcommissies. Deze worden beoordeeld op inpasbaarheid op maatschappelijk en economisch gebied. De taxateurs in de Expertcommissies geven richting aan de regels waar elke NRVT-taxateur zich aan moet houden. Inhoudsdeskundigen – lid van de Expertcommissie – signaleren ontwikkelingen en vertalen deze naar de juiste richtlijnen en reglementen.

Regelgeving

Een taxateur is verplicht om een aantal uur per jaar te besteden aan Permanente Educatie-activiteiten. Op deze manier wordt de kennis van de taxateur op peil gehouden. Daarnaast moet er een minimaal aantal taxaties verricht worden. Elke ondernemer kan er bij een NRVT-taxateur van uitgaan dat hij te maken heeft met een taxateur die onafhankelijk en deskundig te werk gaat. Daarnaast staan de kernwaarden integriteit en objectiviteit hoog in het vaandel bij een NRVT-taxateur.

Naast dat Muller Makelaardij gecertificeerde NRVT-taxateurs zijn, voeren wij ook RICS-taxaties uit.