Het prachtige Friese landschap leent zich uitstekend voor een middagje, week of zelfs een vakantie vol watersport. Er zijn mooie vaarroutes, prachtige dorpen en vele weelderige jachthavens. Maar…, wat is nu een geschikte locatie om een watersportbedrijf te beginnen of over te nemen? Wij hebben een top 5 watersportlocaties voor u samengesteld!

1. Watersporthart van Friesland: Langweer

Haal een sprankeltje Caribische beleving naar Friesland. Dat doet Jachthaven de Woudfennen, welke centraal in het Friese merengebied ligt. De Woudfennen ligt vlakbij Langweer en aan de Langweerder wielen. Als je een drankje drinkt bij deze jachthaven, dan heb je bijna het gevoel alsof je op Curaçao bent. Dit door de vrolijke kleuren, palmbomen en heerlijke loungebanken. Dit bijzonder gelegen restaurant is omring met maar liefst 90 vaste ligplaatsen en circa 300 meter aan passantensteigers. Dit unieke object is te koop. Lees hier alle informatie over Jachthaven de Woudfennen.

2. Het is heerlijk in Heeg

Na een hele dag watersport is er niks fijner dan een koud drankje in de jachthaven of op een mooi terras aan het water. In Heeg kan dat prima: in de haven geniet je van het uitzicht of je wandelt zo naar één van de leuke cafés met uitkijk op het water. In Heeg kun je heerlijk bijkomen! Heeg is dus een uitstekende plek voor een watersportbedrijf. In het bestemmingsplan Heeg-Gouden Boaijum valt te lezen dat de functies in het gebied in sterke mate gericht zijn op watersport.

3. Beleef het in Makkum

Een watersportbedrijf in Makkum aankopen? Dat is een goed idee! In Makkum is er genoeg te beleven. Vooral in de zomermaanden is er altijd wel wat te doen. Denk aan gezellige marktjes, prachtige wandeltochten of evenementen op Makkum Beach. Daar kunt u trouwens ook verschillende watersporten beoefenen, of gewoon genieten van het strand. Op de grote camping bij het strand is genoeg plek. Makkum is ook perfect voor een tripje met het gezin.

4. Vissersdorp Lemmer

Dat Lemmer van oorsprong een vissersdorp is, merk je aan het maritieme, gezellige centrum. Lemmer ligt pal aan het IJsselmeer en de Friese meren. Een perfecte locatie voor één van de meest bekende Friese watersportplaatsen, dus! In het dorp vind je ook het grootste stoomgemaal van Europa. Uit onderzoek blijkt dat er grote regionale prijsverschillen zijn in ligplaatsen. De goedkoopste ligplaatsen vind je aan de Friese meren. Een mooie plek om onroerend goed in watersport aan te schaffen of te huren, dus.

5. Bezoek pittoresk Sloten

Vlakbij Lemmer vind je een plaatsje wat ook zeker de moeite waard is: het mooie Sloten. In dit stadje staan prachtige huizen uit de zeventiende eeuw, zijn er knusse restaurantjes en bars en staat er zelfs een oud kanon die in de zomermaanden elke vrijdagavond wordt afgeschoten. Bijzonder! In Sloten barst het van het toerisme. Er zijn dan ook vele mogelijkheden voor ondernemers.