Boornzwaag, Wielenlaan 19

8562 GE BOORNZWAAG
€ 799.000 excl. BTW k.k.

Het bedrijf

Deze succesvolle jachthaven/horecagelegenheid ligt midden in het Friese Merengebied, met directe uitvaart op de Langweerder Wielen. De haven beschikt over circa 90 vaste ligplaatsen en circa 300 meter aan passantensteigers. De haven heeft een horecagelegenheid, tankstation en een sanitair gebouw met daarboven een bedrijfswoning.

Jachthaven de Woudfennen is een jachthaven met een Caribisch thema. De haven is na de aankoop door de huidige eigenaar in 2015 volledig gerenoveerd en heeft in zijn geheel een Caribisch uiterlijk gekregen. De haven ademt deze sfeer dankzij haar vrolijke kleuren en vele palmbomen.

De haven is gelegen aan het Scharsterrijn aan de ene kant, en een villapark met (voornamelijk) particuliere recreatiewoningen aan de andere kant. De bediening van het (Gemeentelijke) fietspontje aan één van de populairste fietsroutes van Friesland behoort ook tot de exploitatie, en versterkt de positie van het restaurant Bista Lago.

 

De onroerende zaken

Het aangebodene bestaat uit de volgende zaken:

 • Jachthaven met circa 120 ligplaatsen (90 vaste ligplaatsen):
 • Horecagelegenheid aan het water inclusief inventaris;
 • Kantoor unit / studio met dakterras op de verdieping van het restaurant;
 • Sanitaire voorzieningen;
 • Houten opslag/garage (2015) met toebehoren (zitmaaier, veegmachine, kantenknipmachine);
 • Gereedschapsruimte onder de bedrijfswoning met toebehoren:
 • Bedrijfswoning met 2 slaapkamers, in 2015 opnieuw gestoffeerd: momenteel verhuurd maar vrij vanaf september 2018;
 • Ruim 70 eigen parkeerplaatsen;
 • Dieselpomp en vuilwaterstation;
 • De exploitatie van de veerpont (contract met de gemeente);
 • Beide websites van de haven en van het restaurant, met namen en telefoonnummers, en beide Facebook pagina’s.
 • Het online boekings- en factureringssysteem van de vaste ligplaatsen.

In 2015 vakkundig gerenoveerd en verkeren in een uitstekende staat van onderhoud.

 

Vraagprijs

Het geheel wordt aangeboden voor een vraagprijs van € 799.000,- k.k. exclusief BTW.

 

Ligging & bereikbaarheid

 

 

De haven ligt in Boornzwaag, dat grenst aan het watersportdorp Langweer, midden in het Friese Merengebied. Vanuit de haven bent u binnen 2 minuten varen op de Langweerder Wielen, en binnen een uur op het Koevordermeer, het Tjeukemeer of het Sneekermeer. Per fiets is de haven uitstekend te bereiken, ook met het fietspontje, die deel uitmaakt van de populaire pontjesroute voor fietsers. Per auto is de haven goed te bereiken vanaf de A6 of A7 via Joure. Eens per uur stopt een belbus op 10 minuten loopafstand van de haven.

De haven en het restaurant trekken veel aandacht en omzet door de drukke vaart op de Scharsterijn en de drukke fiets- veerpont die middelpunt is van een zeer populaire fietsroute. Daarnaast is de ligging in het grote park Boornzwaag zeer gunstig: er zijn zeer veel vakantiewoningen in de nabije omgeving.

 

 

Overige bepalingen

 

Bodemgesteldheid

In 2015 is een verkennend waterbodemonderzoek uitgevoerd. In de bijlagen zijn de conclusies van het betreffende waterbodemonderzoek opgenomen.

 

Bestemming

Het huidige gebruik past binnen de bestemming. De bestemmingen ter plaatse zijn: Horeca, Jachthaven, Verkeer en Wonen. De betreffende regels zijn toegevoegd als bijlage.

 

Kadastrale informatie

Gemeente: Langweer, sectie: A

Nummers:  4568, 5536, 6494, 6496, 6699, 6700, 6874, 6875, 6876, 6877, 6946, 6948, 6958 t/m 6971, 7208, 7263, 7341 t/m 7344

Oppervlakte: 16.712 m²

Status: eigendom

 

Overige informatie

De verkoper heeft veel geïnvesteerd in de jachthaven en de horeca. De renovatie bestond onder andere uit:

 • Vervanging van een aantal damwanden (deel was reeds vervangen);
 • Vervanging en reparatie van steigerloopvlakken;
 • Nieuwe bestratingen (terras van het restaurant en de passanten-promenade);
 • Volledig gerenoveerde horecagelegenheid, inclusief de apparatuur en overige inventaris.

De bezettingsgraad van de vaste ligplaatsen is meer dan 85%.

Bij serieuze interesse kan inzicht worden gegeven in de cijfers van de haven en horeca.

 

 

Neem ook eens een kijkje op de websites van Jachthaven De Woudfennen en Caribisch Restaurant Bista Lago:

 

Mogelijke activiteiten

Naast de reeds genoemde activiteiten biedt de huidige eigenaar verhuur van sloepen aan in samenwerking met de watersportbedrijf de Twirre uit Langweer.

Eigen sloepverhuur is ook een optie.

 

Overdracht

Deze actieve eigenaar biedt nu de haven aan omdat hij wil gaan minderen in activiteiten.

Aanvaarding in overleg.

Alle kosten welke betrekking hebben op de overdracht en levering zijn voor rekening van de koper.  Bij het tot stand komen van een koopovereenkomst, moet koper er rekening mee houden dat binnen 4 weken na de ondertekening van de koopovereenkomst een waarborgsom dan wel bankgarantie van 10% van de koopsom bij een notaris moet worden gesteld, die vervalt bij afname en betaling van het gekochte.

 

Vrijblijvende aanbieding – voorbehouden

Alle verstrekte informatie mag niet worden beschouwd als offerte maar dient gezien te worden als een uitnodiging om in onderhandeling te treden. Het betreft hier dus een vrijblijvende aanbieding, die wordt verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door verkoper. Een bieding gelijk aan de vraagprijs doet dan ook niet direct een koopovereenkomst tot stand komen.

 

Deze verkoopinformatie is bedoeld om gegadigden een algemene indruk te geven en de verstrekte gegevens zijn globaal. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, blijft de mogelijkheid bestaan dat er fouten en / of onvolledigheden in de omschrijving staan. Bij het vermelden van maten die zijn overgenomen uit (bouw)-tekeningen kan de maatvoering afwijken van de werkelijkheid. Voor de juistheid van de verstrekte informatie kan daarom in dit stadium geen aansprakelijkheid worden aanvaard en kan de koper hieraan geen enkel recht ontlenen. De verkoper aanvaardt in dit geval geen enkele aansprakelijkheid. Het spreekt voor zich dat te zijner tijd aan de koper een kopie wordt gegeven van alle relevante bescheiden.

 

Of het door koper beoogde gebruik binnen het bestemmingsplan valt, dient door de koper zelf bij de gemeente te worden gecontroleerd. Het verkrijgen van de benodigde toestemming(en) en/of vergunning(en) van overheidswege dient door huurder/koper zelf en voor eigen rekening te geschieden.