Uw pand laten taxeren, waarom zou u? Er zijn verschillende redenen waarom u de waarde van uw onroerend goed wilt laten vaststellen. Een taxatie kan van grote invloed zijn op de (ver)koop of (ver)huur. Wij leggen uit wanneer het nuttig kan zijn om uw bedrijfspand of object in de watersportbranche te laten taxeren en hoe dit in zijn werk gaat.

 

Waarom onroerend goed laten taxeren?

Er zijn vele argumenten om een taxatie te laten uitvoeren. U wilt bijvoorbeeld een jachthaven of bedrijfspand kopen, verkopen of juist gaan verbouwen. Inzicht in de waarde van een object of pand is dan cruciaal. Door middel van een taxatie kunt u de juiste huurprijs vaststellen van uw onroerend goed of voor de juiste prijs (ver)kopen. Als u wilt verbouwen, een watersportbedrijf erft, uw bedrijf wilt verplaatsen en/of een lening bij de bank wilt aanvragen is ook een taxatierapport nodig.

 

Wie heeft belang bij een taxatie?

Er zijn verschillende partijen die belang hebben bij een taxatie. Als koper, bijvoorbeeld: u wilt een passend bod uitbrengen. Met een taxatie wordt de marktwaarde vastgelegd. Ook als verkoper kunt u middels een taxatie er zeker van zijn dat uw vastgoed voor een passend bedrag wordt verkocht.

 

Hoe verloopt een taxatie?

Een taxateur maakt een taxatierapport op door een visuele inspectie uit te voeren. In dit rapport worden zaken opgenomen zoals de grootte van het object, de staat van onderhoud, de ligging en de marktsituatie. Naar aanleiding van deze eigenschappen brengt de taxateur een waardeoordeel uit. Zo weet u precies wat uw object waard is. Eerder schreven we al een artikel over hoe een taxatie exact in zijn werking gaat, deze leest u hier.

 

Kunt u ook zelf een pand taxeren? Nee: u heeft hiervoor een onafhankelijke taxateur nodig. Hierdoor spelen emotionele waarde en eigenbelang niet mee. Daarnaast moet een taxateur beschikken over verschillende certificeringen die zijn kennis en professionaliteit garanderen.

 

Muller Makelaardij helpt graag

Muller Makelaardij adviseert u graag over het uitvoeren van een taxatie. Het taxeren van watersport gebonden bedrijfsonroerend goed is een vak apart. Als gespecialiseerde makelaardij kent Muller de gehele Nederlandse watersportbranche. We zijn al vele jaren een door banken en HISWA erkende autoriteit op dit taxatiegebied.

 

Wij ondersteunen dan ook graag in uw financieringsvraagstukken, het bepalen van de marktwaarde of het aankopen van een pand. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.