De financieringsmogelijkheden voor uw watersportonderneming

21 juli 2024

Bent u van plan om een watersportonderneming op te starten of over te nemen? Dan is het regelen van de financiering een belangrijke stap! In deze blog zetten we de financieringsmogelijkheden voor uw nieuwe onderneming op een rij.

 

Eigen vermogen

Eén van de meest voor de hand liggende opties: financiering vanuit uw eigen middelen. Dit geeft u volledige controle over het bedrijf, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Uw persoonlijke vermogen staat namelijk op het spel als het minder goed gaat met uw onderneming.

 

Banklening

Een veelvoorkomende financieringsoptie voor ondernemers is een zakelijke lening via een bank. Hiervoor doet u een financieringsaanvraag. Met de juiste adviseur en een goede financiële onderbouwing maakt u meer kans met uw financieringsaanvraag. Muller Makelaardij helpt u op weg.

 

Lenen bij familie en vrienden

Het aankloppen bij familie, vrienden of andere bekenden voor startkapitaal kan een goede optie zijn. Sommige ondernemers zijn hier wat huiverig voor, maar met duidelijke afspraken kan uw omgeving een goede bijdrage leveren aan een succesvolle start van uw bedrijf. Het is wel belangrijk om zaken als aflossingstermijnen, -bedragen en rentevergoedingen vast te leggen in een contract om mogelijke conflicten te voorkomen.

 

Particuliere investeerders

Particuliere investeerders steken een deel van hun eigen vermogen in een startende onderneming. Vaak zijn dit oud-ondernemers die naast geld ook kennis en expertise inbrengen. Heel waardevol! De voorwaarden worden in overleg vastgesteld, waarbij een investeerder meestal in ruil voor zijn kapitaal een aandelenbelang in het bedrijf wil. U moet als koper de afweging maken of u bereid bent de investeerder zeggenschap te geven.

 

Crowdfunding

Crowdfunding wordt een steeds populairdere manier om een bedrijf te financieren. De naam zegt het al; bij crowdfunding financiert u uw project via het publiek. Dit publiek bestaat vaak uit meerdere particulieren, sponsors, donoren of investeerders. Zij investeren een bedrag naar eigen keuze. De vergoeding die hier tegenover staat varieert van winstdeling tot kortingen op producten. Via online platformen kunnen ondernemers in contact komen met potentiële investeerders.

 

Advies van Muller Makelaardij

Heeft u moeite met de financiering voor uw watersportonderneming? Of heeft u behoefte aan deskundig advies? Muller Makelaardij helpt u een goede start te maken met uw eigen bedrijf.