U staat op het punt uw bedrijf te verkopen. Een beslissing die niet over één nacht ijs gaat. De keuze om uw bedrijf te verkopen is slechts een begin, want er komen nog tal van andere belangrijke beslissingen op uw pad. Denk bijvoorbeeld aan de vraag; kiest u voor open of stille verkoop? En wat houdt het eigenlijk in? Geen zorgen, wij vertellen u meer over beide mogelijkheden en helpen u bepalen welke optie het best aansluit bij uw situatie!

Openbare Verkoop

De openbare verkoop is de traditionele aanpak waarbij uw bedrijf breed wordt geadverteerd op diverse platforms. Met een uitgebreide fotopresentatie, plattegrondtekeningen, volledig ingevulde kenmerken en een krachtige advertentietekst wordt een breed publiek van potentiële kopers aangetrokken. Hoewel deze aanpak kan leiden tot snellere transacties, brengt het ook enkele risico’s met zich mee.

Voordelen open verkoop

Door uw bedrijf openbaar te koop aan te bieden, trekt u een breed publiek van potentiële kopers, wat kan leiden tot een snellere verkoop.

Denk hierom bij open verkoop

Wanneer uw bedrijf in de verkoop staat, is het belangrijk om te beseffen dat nieuwsgierige mensen mogelijk op willekeurige momenten langskomen om de sfeer te proeven of de omgeving te verkennen. Overleg met uw huidige werknemers: zijn zij hier comfortabel mee? Als u vreest voor onrust binnen uw bedrijf of bij uw klanten, kan het overwegen van stille verkoop een optie zijn.

Stille verkoop

Stille verkoop biedt een meer vertrouwelijke benadering. Uw bedrijf wordt discreet aangeboden aan een selecte groep potentiële kopers, waardoor de buitenwereld niet op de hoogte is van de verkoop. Bedrijfsdetails worden pas vrijgegeven na een persoonlijk gesprek waarin wordt vastgesteld dat een partij serieus geïnteresseerd is. Voordat de bedrijfsnaam bekend wordt gemaakt, wordt een geheimhoudingsverklaring ondertekend. Hierdoor zijn alleen serieuze kandidaten betrokken.

Voordelen stille verkoop

Het grote voordeel van stille verkoop is de vertrouwelijke benadering, die de privacy van u en uw personeel waarborgt. Alleen serieuze kandidaten worden betrokken, wat verstoringen voor verkopers minimaliseert.

Denk hierom bij stille verkoop

Doordat uw bedrijf aan een kleinere groep wordt aangeboden, is het bereik kleiner en kan de transactieduur langer zijn. Vindt u dat geen probleem? Dan is stille verkoop een geschikte optie!

Open of stille verkoop: de juiste keuze

Bij het maken van de keuze tussen open of stille verkoop moet u rekening houden met verschillende factoren. De gewenste mate van discretie, uw persoonlijke voorkeuren en de marktomstandigheden spelen allemaal een rol in deze beslissing. Neem de tijd om uw opties te overwegen en spreek met professionals om een weloverwogen keuze te maken.

Verkoop door Muller Makelaardij

Of u nu kiest voor openbare verkoop of stille verkoop, Muller Makelaardij staat klaar om u te begeleiden bij elke stap van het verkooptraject. Vertrouw op onze expertise voor een succesvolle en zorgeloze verkoopervaring!