Wat doet een makelaar in de watersportbranche?

20 augustus 2022

Al jarenlang hebben wij ervaring op het gebied van de aan- en verkoop van jachthavens, watersportgebonden bedrijven en onroerend goed. Als Muller Makelaardij zijn wij dan ook al vele jaren HISWA supplier. Maar wat is het en wat doet een makelaar in de watersportbranche? Daarover vertellen wij u graag meer.

HISWA: wat is het?

HISWA is een brancheorganisatie voor watersportbedrijven en is een begrip in de Nederlandse watersport. Letterlijk betekent het Nederlandse Vereniging voor Handel en Industrie op het gebied van Scheepsbouw en Watersport. Deze non-profitorganisatie komt op voor de belangen die de Nederlandse watersportindustrie heeft en telt zo’n 800 leden.

Wat zijn de taken van een bedrijfsmakelaar in de watersportbranche?

Een jachthaven of watersportgebonden bedrijf kopen? Hier zijn grote bedragen mee gemoeid. Bij dergelijke grote aankopen is het fijn om te weten dat uw makelaar de aankoop betrouwbaar en goed begeleidt. Uw makelaar in de watersportbranche weet tevens precies wat u bij de aankoop mag verwachten. De makelaar begeleidt u als koper en behartigt uw belangen. Kiest u bij het kopen voor een makelaar? Dan kiest u voor veiligheid en zekerheid.

Kiezen voor een makelaar in de watersportbranche die is aangesloten bij HISWA

Allereerst helpt de makelaar in de watersportbranche u bij de zoektocht naar uw gewenste jachthaven of watersportgebonden bedrijf. Wanneer u op het punt staat over te gaan tot aankoop, zorgt de makelaar ervoor dat afspraken goed en schriftelijk vastgelegd worden. Hiervoor gebruikt de makelaar de NVM-koop/verkoopovereenkomst. Hierin worden alle afspraken vastgelegd. Dit zorgt voor duidelijkheid voor zowel u als de verkoper. De volgende zaken komen in deze verkoopovereenkomst onder andere naar voren:

  • Gegevens van beide contractanten (u en de verkoper);
  • Omschrijving van de jachthaven of watersportgebonden bedrijf;
  • De prijs
  • Eventuele ontbindende voorwaarden
  • Afspraken over de oplevering van het object

Het opstellen van deze koop/verkoopovereenkomst is maatwerk door de makelaar: deze overeenkomst kan, naast de genoemde onderwerpen, ook andere zaken omvatten.

Muller Makelaardij: uw makelaar in de watersportbranche

Als makelaar in de watersportbranche en HISWA supplier bieden wij u uiterste veiligheid en zekerheid. Wij zijn altijd op de hoogte van actuele onderwerpen en ontwikkelingen in de watersportbranche. Van taxaties, verkoopbegeleiding tot aankoopbegeleiding: hiervoor kunt u bij ons terecht. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.