Yachtcharter bedrijf kopen: alle benodigde informatie

28 juli 2022

Overweegt u een yachtcharter bedrijf te kopen? Dan wilt u geen risico’s nemen. Waar moet u rekening mee houden bij de aankoop van een yachtcharter bedrijf? Wij vertellen u alle benodigde informatie om goed van start te gaan.

Een yachtcharter bedrijf kopen? Zorg voor een goede start!

U droomt van uw eigen yachtcharter bedrijf, maar wat zijn uw wensen? Schrijf voor uzelf op waar een yachtcharter bedrijf voor u aan moet voldoen: zoekt u een motorbootverhuurder of heeft u meer met zeilboten of jachten? Niet te vergeten de locatie: waar is voor u een goede locatie voor uw yachtcharter bedrijf? Door voor uzelf een lijst te hebben met uw wensen, kunt u gerichter zoeken.

De financiële mogelijkheden

Onderhandelingen tussen de koper en verkoper van een yachtcharter bedrijf starten bij de waardering. Het resultaat van deze onderhandelingen is uiteindelijk de verkoopprijs.

Belangrijk hierbij is de huidige exploitatie van de verhuurvloot en de staat van onderhoud van de schepen. Ook de mogelijkheden voor financiering moeten zorgvuldig worden onderzocht.

Zekerheid bij een yachtcharter bedrijf kopen: kies voor aankoopbegeleiding

Wilt u zekerheid bij het aankopen van de yachtcharter bedrijf? Kies dan voor aankoopbegeleiding. Het gaat vaak om forse bedragen en daarbij is het verstandig om iemand in de hand te nemen die kennis heeft van de markt. Door aankoopbegeleiding weet u zeker dat u een eerlijke prijs betaalt. Daarnaast denken wij verder dan alleen het vaststellen van een aankoopprijs. Zo kijken we ook met u mee naar de toekomst. Wat zijn uw plannen met het yachtcharter bedrijf? Hierin geven we u graag advies.

Tips voor het kopen van een yachtcharter bedrijf

Er zijn veel jachtverhuur bedrijven in Nederland. Welke kiest u en waar moet u rekening mee houden? Wij geven u een aantal tips:

Kijk naar de ligging van het bedrijf

Is het bedrijf gelegen in watersport/recreatiegebied? Hoe is de bereikbaarheid, ook met openbaar vervoer? Is er voldoende parkeergelegenheid?

Houd vast aan uw wensen

Zoals we hierboven ook al zeiden: maak een lijstje met wensen en kijk of het yachtcharter bedrijf past bij wat u voor ogen heeft. U kunt altijd nog strepen maar denk goed na voordat u al uw wensen laat varen.

Kijk ook naar de roerende zaken

Naast het kopen van het onroerend goed, zijn er vaak ook roerende zaken aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan een botenwagen.

Meerdere keren kijken

Bent u enthousiast over het yachtcharter bedrijf dat u bezocht heeft? Plan dan nog eens een bezichtiging. U wilt niet over één nacht ijs gaan en bij de eerste bezichtiging ziet u altijd zaken over het hoofd.

Yachtcharter bedrijf aankopen?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen tijdens de aankoop van een yachtcharter bedrijf? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.