Bent u van plan een zeilschool over te nemen? Het overnametraject is belangrijk voor zowel u als de toekomst van het bedrijf. Met onze tips bent u hierop voorbereid.

Wilt u een zeilschool overnemen? Onze aankoopmakelaars helpen u

Bij bedrijfsovername komen allerhande zaken kijken. Zo zitten er persoonlijke, juridische, strategische én financiële aspecten aan vast. Met deze reden is het zeker geen overbodige luxe om een professional in te schakelen: wij helpen u bij het hele overnametraject, geven u passende adviezen en kijken met u mee naar uw toekomstplannen.

Een zeilschool overnemen: stel eerst een koopprofiel op

In waterrijke gebieden zijn verschillende zeilscholen te vinden. Voordat u op zoek gaat naar een zeilschool ter overname, is het belangrijk om eerst een koopprofiel op te stellen. Hierin zet u de regio, de omvang, uw financiële mogelijkheden en andere belangrijke zaken die u voor uw zoektocht inzichtelijk moet hebben. Op deze manier zorgt u ervoor dat u goed voorbereid op zoek gaat en professionals u beter kunnen adviseren.

Doe een financiële scan

Heeft u een zeilschool gevonden die u wellicht zou willen overnemen? Laat een professional contact opnemen met de eigenaar en een financiële scan uitvoeren. Hiermee krijgt u al snel een beter beeld van de zeilschool die uw aandacht heeft getrokken. Gedurende het daadwerkelijke overnametraject wordt dit nog eens onder de loep genomen. Dit wordt ook wel het boekenonderzoek genoemd: hierbij wordt er nog eens dieper naar de bedrijfsadministratie gekeken.

Onderhandelingen

Wanneer er niets raars uit de financiële scan komt, kunnen er vervolggesprekken plaatsvinden. Onderhandelingen zijn vaak ingewikkeld en er kunnen emoties bij komen kijken. Schakel hiervoor één van onze makelaars in: met onze vakkennis, jarenlange ervaring en objectieve blik, zorgen wij ervoor dat de onderhandelingen soepel verlopen.

Meer weten over het overnemen van een zeilschool?

Met onze aankoopbegeleiding staan wij voor u klaar. Wilt u meer informatie over het overnemen van een zeilschool of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.