Besloten om uw zeilschool te verkopen? Hier komen verschillende zaken bij kijken, zowel op organisatorisch, financieel en fiscaal gebied. U wilt natuurlijk dat de verkoop zo goed mogelijk verloopt. Waar moet u op letten bij het verkopen van uw zeilschool en doet u dit met of zonder makelaar?

Zeilschool verkopen via makelaar: waarom?

Het is verstandig om bij de verkoop van uw zeilschool een makelaar in de arm te nemen. Dit levert u namelijk een aantal voordelen op en u heeft niet onnodige kopzorgen. Kies voor een gespecialiseerde makelaar, deze weet exact wat de juiste waarde van uw zeilschool is. Een specialist is op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt en eigenschappen van uw zeilschool. Zo weet u zeker dat er een reële verkoopprijs wordt vastgesteld én u de beste deal krijgt.

Professionele presentatie

Een makelaar zorgt ervoor dat uw zeilschool zo goed mogelijk gepresenteerd wordt. Daar horen professionele foto’s bij, maar ook een uitgebreide verkoopbrochure. Zo zet u uw zeilschool zo goed mogelijk op de kaart. Daarnaast regelt de makelaar ook alle bezichtigingen, dit scheelt u tijd en door de expertise van de makelaar weet hij uw onderneming zo goed mogelijk te verkopen. Als laatste profiteert u van het netwerk van uw makelaar. Vaak heeft een makelaar een gedegen netwerk opgebouwd en hij kan ervoor zorgen dat uw zeilschool bij geïnteresseerden onder de aandacht wordt gebracht.

Voorbereiden op de verkoop

Een makelaar kan veel zaken voor u uit handen nemen. Maar zelf kunt u ook uw zeilschool verkoopklaar maken. Ga eerst zelf na of uw bedrijf klaar is voor de verkoop of wat er nog aangepast zou moeten worden. Het is belangrijk dat uw zeilschool er spic en span uitziet. Daarnaast is het belangrijk dat u voor de toekomstige koper de administratie op orde heeft. Zo heeft de koper inzicht in de financiële resultaten uit het verleden, is uw administratie niet op orde? Dit kan ervoor zorgen dat potentiële kopers afhaken.

Specialist in recreatief vastgoed

Wij bieden u begeleiding tijdens de verkoop van uw zeilschool. Door onze expertise in recreatief vastgoed en jarenlange ervaring, weten wij precies hoe we u kunnen helpen. Samen met drie andere makelaars hebben wij Leisure Makelaars Nederland opgezet. Specialisten in recreatief vastgoed, met een landelijke dekking. Er is altijd een kantoor bij u in de buurt. Meer weten? Kijk op de website of neem contact met ons op.