Voor velen wordt het dit jaar een vakantie in eigen land. Als watersportliefhebber gaat u er graag met uw boot op uit, gegarandeerd een mooie vakantie. Wat is de top vijf jachthavens in Friesland om eens aan te leggen of welke locatie is geschikt om een jachthaven over te nemen? Wij zetten onze top vijf op een rij!

1. De haven van Harlingen

Een grote haven met zo’n 300 ligplaatsen. De jachthaven is een perfecte uitvalsbasis voor het eilandhoppen. U kunt vanuit Harlingen gemakkelijk naar Terschelling of Vlieland. Ideaal voor de watersport! Harlingen behoort tot de Friese elf steden en is een echte havenstad. Ligt u in de haven? Dan kunt u genieten van oude grachtenpanden en pakhuizen in de binnenstad.

2. Jachthaven De Kuilart, Koudum

Gelegen in het Friese Merengebied vindt u jachthaven De Kuilart. Een jachthaven met veel voorzieningen, hij wordt door de ANWB zelfs beoordeeld met vijf sterren. Er is een botenkraan, trailerhelling, tankstation, afvalwaterinname aanwezig en meer. De jachthaven ligt in het hart van Friesland direct op de vaarroute van Stavoren naar Heeg. Kortom: ideaal om als watersportliefhebber een bezoekje te brengen.

3. Jachthaven Sneekerhof, Jirnsum

Deze jachthaven is uitgeroepen tot mooiste jachthaven van Friesland. Een jachthaven liggend in de luwte van bomen, groen en vele voorzieningen. Deze jachthaven bevindt zich in een uniek natuurgebied aan het Sneekermeer. Vanuit deze jachthaven bent u in een mum van tijd bij allerlei pittoreske Friese dorpjes.

4. Jachthaven Drijfveer, Akkrum

De jachthaven van Akkrum is gelegen tussen Heerenveen en Leeuwarden. U kunt bij de jachthaven een vaste of tijdelijke ligplaats reserveren. De jachthaven heeft alle benodigde faciliteiten voor u als watersportliefhebber. Akkrum is een geliefd watersportdorp. Het dorp ligt aan het begin van de Turfroute, een prachtige vaarroute. Daarnaast vindt u in het dorp vele winkels en restaurants. Vanuit Akkrum vaart u zo naar Terherne of het Sneekermeer.

5. Jachthaven Terschelling

Harlingen bekeken? Vervolg dan uw route naar Terschelling. De haven bevindt zich in West-Terschelling, het grootste dorp van het eiland. Wist u dat de haven aan de enige natuurlijke baai van Nederland ligt? Vanuit deze haven bent u binnen enkele minuten op het waddenzeestrand. De jachthaven trakteert u op een prachtig uitzicht over de Wadden (Unesco Wereld Erfgoed).