Als fervent watersporter of watersportbedrijf bent u vast bekend met de HISWA, tegenwoordig HISWA-RECRON. Dit is de ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie. Wat de HISWA voor u kan betekenen leest u in dit artikel.

Fusie HISWA Vereniging en RECRON

HISWA Vereniging en RECRON zijn per 1 januari 2020 gefuseerd tot de nieuwe ondernemersvereniging binnen de watersport en recreatie HISWA-RECRON.

De HISWA

De Nederlandse Vereniging voor Handel en Industrie op het gebied van Scheepsbouw en Watersport: dat is HISWA-RECRON. Zij zorgen ervoor dat afspraken tussen de consument en HISWA Erkende Bedrijven goed zijn geregeld. Op dit moment zijn er zo’n 2.400 bedrijven bij aangesloten. Daarnaast is de HISWA ook bekend van dé watersportbeurs: de HISWA te water in Lelystad.

HISWA-Recron leden mogen gebruik maken van de diensten en voordelen die de HISWA te bieden heeft. HISWA is bij 95% watersportliefhebbers bekend en roept een positieve en betrouwbare associatie op. Het voeren van het HISWA-logo kan tot een groter marktaandeel leiden.

Ondersteuning bij uw bedrijfsvoering

Watersportbedrijven die zijn aangesloten bij de HISWA kunnen ook rekenen op ondersteuning bij de bedrijfsvoering. Leden hebben bijvoorbeeld toegang tot een eigen cao, krijgen ondersteuning op het gebied van export, arbeidsvoorwaarden en fiscaaladvies en krijgen daarnaast trainingen aangeboden.

Aanbod

Het aanbod van de aangesloten watersportbedrijven is ook te zien op de website van HISWA-RECRON. Op de site is het mogelijk om een boot te huren of te kopen bij de verschillende leden van de HISWA. Daarnaast worden er ook nog diverse cursussen aangeboden om te leren varen bij HISWA Zeil- en Vaarscholen. De vindbaarheid van deze watersportbedrijven wordt via de website van de HISWA vergroot.

Bron: HISWA

Hiswa Recron