Een dag op pad met watersportmakelaar Anniek Visser, deel 2

24 oktober 2019

Een nieuwe potentiële verkoopopdracht

Onlangs kon u meekijken hoe onze watersportmakelaar Anniek Visser een taxatie aanpakt. Vandaag lopen we weer een dagje mee! Dit keer snijden we het onderwerp nieuwe potentiële verkoopopdracht aan. Benieuwd naar welke stappen Anniek zet bij zo’n verkoopopdracht? Lees dan snel verder.

De eerste stap bij een nieuwe potentiële verkoopopdracht

“Vandaag is er een nieuwe potentiële verkoopopdracht binnengekomen. Ik ga verschillende stappen doen op het moment dat er een nieuwe opdracht binnenkomt. Allereerst gaan we naar het pand toe. Bij dit bedrijfsbezoek kijken we of er een klik is, dit vinden we erg belangrijk. We lopen rond binnen het bedrijf en kaarten verschillende onderwerpen aan, zoals waarom en welke onderdelen van het onroerend goed verkocht moet worden”, legt Anniek uit.

Aan de slag: van offerte tot brochure

Na het bedrijfsbezoek gaat Anniek terug naar kantoor en maakt ze een offerte. “Nu kan ik een offerte opstellen voor deze potentiële verkoopopdracht. We geven hierin aan wat een realistische vraagprijs is en hoe het verkooptraject er uit ziet. Als de verkoper akkoord gaat, gaan we aan de slag met het vooronderzoek voor het maken van een verkoopbrochure. Er wordt gekeken van wie het eigendom is, we schrijven de teksten en laten professionele foto’s maken. Bovendien komen er plattegronden, zo zorgen we voor een compleet plaatje. Dit alles komt in een brochure. Deze versturen wij naar onze circa 500 geregistreerde zoekers, zodat zij geattendeerd worden op het nieuwe object dat in de verkoop is”, geeft Anniek aan.

Verkoopopdracht opnieuw onder de aandacht

“Het komt wel eens voor dat we een hele tijd geen reactie op een te koop staand object krijgen. Uiteindelijk wil je dat het onroerend goed verkocht wordt. We proberen er alles aan te doen om het pand weer onder de aandacht te brengen van potentiële kopers. Samen met de verkoper kijken we opnieuw naar de verkoopprijs: is deze nog passend? We bekijken daarbij verschillende mogelijkheden, zoals het object aanbieden op een andere manier, het opsplitsen in delen of toch omzetten in huur. Huur wordt soms als aantrekkelijker gezien dan kopen”, zegt Anniek. “Ook plaatsen we het object opnieuw op social media. We houden wel rekening met de prijs. Hoe hoger de prijs, hoe lastiger te financieren natuurlijk. Alles bij elkaar genomen proberen we onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen bij de verkoop van allerhande soorten watersportgebonden onroerend goed.”

Nieuwe potentiële verkoopopdracht

Heeft u nog vragen over een nieuwe potentiële verkoopopdracht of kunnen we u op een andere manier helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.