[Verkoopadvies] – Maak uw watersportbedrijf verkoopklaar

27 november 2018

Wilt u uw (watersportgebonden) bedrijf te koop aanbieden? Een net, goed onderhouden pand kan de verkoop bespoedigen en van invloed zijn op de verkoopprijs. Wij geven u enkele tips om uw pand verkoopklaar te maken!

Tip 1: kritisch kijken naar uw eigen bedrijfspand

Een goede eerste indruk is bij het verkopen van een bedrijfspand ontzettend belangrijk. Zorg er daarom voor dat u een kritische blik om en in uw pand werpt. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met het onderhoud? Zit het pand nog netjes in de verf en is het terrein onkruidvrij? Laat dingen die stuk zijn, zoals bijvoorbeeld lampjes of boeidelen, opknappen of vervangen. Zorg voor een schone, nette en goed onderhouden omgeving. U kunt er natuurlijk voor kiezen om enkele grote investeringen niet te doen. Wees hier dan wél transparant over naar de potentiële koper. Immers: een goede eerste indruk is het halve werk!

Tip 2: opruimen

Een verzorgde indruk van uw pand wordt onder andere bewerkstelligd door een opgeruimde omgeving. Gooi alle overtollige en onnodig verzamelde spullen weg. Natuurlijk moet er in veel gevallen wél gewoon gewerkt worden. Probeer dan de rommel zoveel mogelijk uit het zicht van de potentiële koper te houden. Creëer ruimte voor de bezichtigingen, maar ook voor de foto’s die worden gemaakt!

Tip 3: zichtbaarheid

Het klinkt logisch, maar dat blijkt in de praktijk niet zo te zijn: zorg voor optimale zichtbaarheid. Is er een sanitair gebouw bij uw jachthaven? Zorg dan dat deze eenvoudig toegankelijk is voor de geïnteresseerde koper. Zorgt voor maximale helderheid. Maak daarom bijvoorbeeld niet alleen het sanitaire gebouw beschikbaar voor bezichtiging, maar ook de douches binnenin en de watervoorziening.

Tip 4: verlichting

In de zomer iets eenvoudiger te realiseren dan in de winter: maar zorg voor goed licht. Profiteer bij voorkeur van het daglicht. Houd dit in uw achterhoofd bij het plannen van de bezichtigingen. Lukt dit niet? Zorg dan voor ruim voldoende kunstmatig licht. Uw potentiële koper wil natuurlijk wel zien wat hij of zij koopt!

Kritische blikken van kopers

Wanneer uw pand op orde is, hopen we natuurlijk dat er vele bezichtigingen worden ingepland. Wees voorbereid op een kritische houding van potentiële kopers. Er wordt gekeken naar bedrijfsvoering, de stijl van het pand, de sfeer en vele andere aspecten. Iedereen heeft zijn eigen mening, laat u zich daar niet door uit het veld slaan!