Verkoop van uw watersportbedrijf, wat kunt u zelf doen?

23 oktober 2018

Er komt veel bij kijken: het verkopen van uw watersportbedrijf. Het is vaak een ingrijpende en emotionele stap. U wilt dat het zo soepel mogelijk verloopt. Verkoopklaar maken is het letterlijk zorgen dat uw onderneming op het moment dat het verkocht wordt in optimale conditie is om overgenomen te worden. Als makelaar helpen we u daarbij, maar hoe kunt u zichzelf vast voorbereiden?

Een goede voorbereiding is het halve werk

De vraag die iedereen vaak aan zichzelf stelt: ‘waar moet ik beginnen?’. Het is tenslotte erg belangrijk dat u goed voorbereid dit proces ingaat. Ga voor u zelf na waarom u uw bedrijf wilt verkopen en of uw bedrijf dan ook daadwerkelijk klaar is voor de verkoop. Deze beslissing wordt dan ook niet zomaar gemaakt. Een watersportbedrijf verkoopklaar maken kan zo 3 tot wél 5 jaar duren. Er is een aantal zaken die je geregeld moet hebben vóórdat de verkoop kan beginnen.

1. Administratie op orde

Een potentiële koper wil natuurlijk weten hoe het bedrijf ervoor staat en welke kansen het heeft gehad in het verleden. Alle resultaten zijn hierbij belangrijk. Loopt u achter met uw boekhouding? Dat zouden kopers kunnen zien als wantrouwen en in het ergste geval afhaken. Zorg er dus voor dat de boekhouding helemaal up-to-date is!

2. De prijs bepalen

Hoe weet u nu wat de juiste prijs is voor uw onderneming? Het is raadzaam om hier de hulp van Muller Makelaardij in te schakelen. De makelaars/taxateurs van Muller Makelaardij kunnen op basis van uw cijfers en hun ruim 20 jaar lange ervaring met verkoop van watersportbedrijven aan u een gedegen advies geven betreffende de waarde van uw onderneming. Goede begeleiding is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Verkoopbegeleiding

Onze makelaar begeleidt u in het totale verkoopproces. Wij vinden het belangrijk dat u de tijd neemt voor uw beslissingen. Het gezamenlijke doel is ook de juiste ondernemer te vinden voor uw watersportbedrijf voor een marktconforme prijs. Verkoopbegeleiding staat bij ons hoog in het vaandel en wij staan ook klaar voor elke soort verkoop. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!