Bent u van plan een watersportbedrijf over te nemen? Er zijn zaken waar u op moet letten. Bijvoorbeeld, hoe gaat u onderhandelen en hoe zit het met het overnamecontract? Met ons stappenplan om een bedrijf over te nemen gaat u goed voorbereid het proces in!

Een bedrijf overnemen: oriënteren

Stap één bij bedrijfsovername is de oriënterende fase. Gaat u zelf op zoek naar een bedrijf? Of neemt u een bedrijf over van een werkgever of kennis? Kijk goed wat de voor- en nadelen zijn. Het inhuren van een specialist in deze fase kan vele voordelen hebben; zij hebben vaak zicht op het totaalplaatje en kunnen u dus adviseren bij de diverse aspecten.

Best spannend: onderhandelen

Bij het overnemen van een bedrijf hoort dit er altijd bij: het onderhandelen. Best spannend, want hoe gaat dat onderhandelen precies en wat is de juiste prijs van een bedrijf? Geen stress, want hier is aankoopbegeleiding voor. Een expert zet alles voor u op een rijtje en helpt met onderhandelen. Bekijk hier de voordelen van aankoopbegeleiding.

Het overnamecontract

Hierna is het tijd voor het opstellen van een overnamecontract. In dit contract legt u vast hoe de overname gaat verlopen. Neemt u bijvoorbeeld personeel mee of zijn er nog eventuele conflicten ontstaan in de onderhandeling? In het overnamecontract legt u afspraken zwart op wit vast, zodat er in de toekomst geen misverstanden kunnen ontstaan. Als beide partijen het contract hebben ondertekend is het zo ver: u heeft het bedrijf overgenomen!

Een bedrijf overnemen met Muller Makelaardij

Wilt u professionele begeleiding bij het overnemen van een watersportbedrijf? Muller Makelaardij is uw gesprekspartner. Wij zijn gespecialiseerd in aankoopbegeleiding, bedrijfsovernames en taxaties van watersportbedrijven en onroerend goed. Wij helpen u tijdens het gehele proces, van de voorbereiding tot de aankoop. Benieuwd wat Muller Makelaardij voor u kan betekenen? Wij vertellen u er graag meer over!