Een watersportbedrijf verkopen: dit komt er bij kijken

27 februari 2018

Er is weer meer vraag naar watersportbedrijven. De markt is goed en de prijzen zijn realistisch. Wilt u uw watersportbedrijf verkopen? De tijd is er geschikt voor! Lees hier wat er allemaal komt kijken bij de verkoop!

Voorbereiding

Voordat u uw watersportbedrijf kunt verkopen, is een goede voorbereiding belangrijk. Om te beginnen kiest u een verkoopstrategie. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een open verkoop of een stille verkoop. Voor het laatste wordt vaak gekozen in verband met de gevoeligheid van een bedrijfsovername. Wij adviseren u graag over de voor- en nadelen van beide opties. Ook moet u een duidelijk beeld scheppen van uw bedrijf, zodat potentiële kopers over alle nodige informatie beschikken die nodig is om uw bedrijf te kunnen beoordelen.

Eerst kunt u een profielschets maken van uw watersportbedrijf. Hierin beschrijft u de sterke punten van het bedrijf, maar ook de verbeterpunten. Een sterk punt voor een watersportbedrijf is bijvoorbeeld een prachtige ligging in een waterrijk gebied. Op basis van de gegevens in de profielschets kunt u een verkoopbrochure laten opstellen. Dit geeft een goed beeld van uw watersportbedrijf aan potentiële kopers.

Vertrouwelijkheid

Bij de gesprekken met geïnteresseerden zal er gesproken worden over vertrouwelijke informatie, zoals de exploitatie cijfers. Om een vertrouwelijke omgang van deze informatie te waarborgen, kunt u een geheimhoudingsverklaring opstellen en door de geïnteresseerde laten tekenen.

Verkoop

Is er serieuze interesse, dan wordt er een intentieverklaring of een koopovereenkomst opgesteld. In een intentieverklaring maakt u afspraken om de onderhandelingen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Denk erom dat deze afspraken gelden voor de koper maar ook voor u. Het niet nakomen hiervan kan financiële gevolgen hebben. In de meeste gevallen wordt er direct een koopovereenkomst opstelt voor de verkoop. Hierin staan onder andere de prijs, voorwaarden en garanties. Zodra de koop is afgerond, kunt u bij de KvK doorgeven dat uw watersportbedrijf is verkocht en niet meer op uw naam staat. Daarna kunt u de financiële zaken met de accountant regelen. Wat dit inhoudt hangt af van de juridische structuur van uw bedrijf.

Uw watersportbedrijf verkopen met Muller Makelaardij

Wilt u professionele begeleiding bij de verkoop van uw watersportbedrijf? Muller Makelaardij is uw gesprekspartner. Wij zijn gespecialiseerd in verkoop- en aankoopbegeleiding, bedrijfsovernames en taxaties van watersportbedrijven en onroerend goed. Muller Makelaardij helpt u bij het hele proces, van de voorbereiding tot de verkoop. Samen met u bepalen wij de verkoopstrategie en krijgt u advies over een reële vraagprijs. Wij schrijven een uitgebreide verkoopbrochure en de onderhandeling met potentiële kopers wordt voor u gedaan. Benieuwd wat Muller Makelaardij voor u kan betekenen? Wij vertellen u er graag meer over!