Warten, Hoofdstraat 60

9003 LL WARTEN
€ 545.000 excl. BTW k.k.

Te koop: uniek wonen/werken object aan het water!

 

Bent u op zoek naar een zeer karakteristiek en uniek wonen/werken object aan het water? Dit is uw kans!
Centraal gelegen in Friesland wordt nu te koop aangeboden de voormalige coöperatieve zuivelfabriek ‘Helpt Elkander’ in Wartena (Warten). Het betreft een statig woonhuis (vroeger in gebruik als directeurswoning met kantoor) en meerdere bedrijfsruimten, waaronder een voormalig kaaspakhuis. Naast het bedrijfsgebouw bevindt zich een eigen insteekhaven. Hier is ruimte voor meerdere ligplaatsen. Het object is gelegen aan het Wartenser Wiid. Dit is de vaarverbinding tussen Leeuwarden en het Nationale Park de Alde Feanen bij Earnewâld. Het object is thans in gebruik bij Jachtwerf Anja. Deze watersportonderneming houdt zich bezig met winterstalling en beperkt onderhoud aan boten. Naast de huidige bedrijfsactiviteiten is het object zeer geschikt voor andere bedrijfsactiviteiten. Ook valt te denken aan prachtig wonen in combinatie met bijzondere ateliers en/of hobbyruimtes. Het bijgevoegde bestemmingsplan in de brochure geeft aan welke mogelijkheden er zijn.

Het bedrijfsobject is gebouwd rond 1898-1900. Het pand is traditioneel gebouwd en grotendeels voorzien van betonvloeren. De overige vloeren zijn houten vloeren. De gemetselde gevels zijn voorzien van houten kozijnen die gedeeltelijk zijn voorzien van isolerende beglazing. De schuine daken zijn gedekt met pannen, de platte daken zijn gedekt met bitumineuze dakbedekking.

 

Bedrijfspand
De voormalige zuivelfabriek bestaat uit meerdere bedrijfsruimten op verschillende verdiepingen. Naast hoge ruimten zijn er in het voormalige kaaspakhuis een aantal plekken met beperkte hoogte.
De indeling bestaat uit:
Entree, werkplaats, opslagruimte, stalling, doorloop naar naastgelegen “kaaspakhuis” (stalling). De verschillende ruimtes zijn onderling verbonden en toegankelijk middels diverse schuifdeuren.
De oppervlakte van de verschillende bedrijfsruimten bedraagt:
– werkplaats/opslagruimte: circa 580 m2;
– overig: circa 500 m2.
Door de jaren heen is het bedrijfsdeel op onderdelen gerenoveerd.
Het geheel bevindt zich overwegend in een redelijk tot goede staat van onderhoud.

 

Bedrijfswoning
Het betreft een nagenoeg vrijstaand woonhuis gebouwd in 3 bouwlagen. Woonoppervlakte circa 200 m2.
De royale woning heeft onderstaande indeling:
Begane grond: midden-entree, woonkamer en suite met achtergelegen bijkeuken en een ruimte voor de wasmachine en droger (voormalige keuken), zij-entree. Aan de andere zijde van de gang een royale woonkeuken voorzien van een moderne keuken met inbouwapparatuur, “opkamertje” met toegang tot het bedrijfsdeel, portaal met meterkast en trapopgang naar een archiefruimte.
1e verdieping: overloop, 2 slaapkamers met tussengelegen badkamer met douche, toilet en 2 wastafels, ruime ouderslaapkamer met inkoopkast en toilet, 2e badkamer met douche, ligbad, 2 wastafels en een sauna.
2e verdieping: vliering
Het woonhuis is voorzien van centrale verwarming. Het is door de tijd heen volledig gerenoveerd en gemoderniseerd en voldoet, met behoud van enkele karakteristieke elementen, aan de eisen van de huidige tijd.

 

Ligplaatsen
Naast het bedrijfsgebouw bevindt zich een insteekhaven met mogelijkheid voor ligplaatsen. Ook aan het doorgaande vaarwater is er de mogelijkheid voor het afmeren van meerdere schepen.

 

Buitenterrein
Het buitenterrein bij het bedrijfsdeel is verhard en voor een deel voorzien van stelconplaten. De grond vóór en gedeeltelijk naast het woningdeel is ingericht als tuin. Er is op eigen terrein voldoende parkeergelegenheid.

 

Er zijn, gezien de perceeloppervlakte, desgewenst uitbreidingsmogelijkheden op eigen terrein.

 

Download voor meer informatie de verkoopbrochure!

Kaart