Zwartsluis, Wolvenjacht 2

8064 PB ZWARTSLUIS
€ 1.215.000 excl. BTW k.k.

Het bedrijf

Aangeboden wordt een goed lopend jachtcharterbedrijf.

Het bedrijf beschikt over een verhuurvloot van 10 motorschepen en is gevestigd in Zwartsluis:

Jachtcharter Panorama, Wolvenjacht 2, 8064 PB  ZWARTSLUIS, 038-3867108, info@charter-panorama.nl , www.charter-panorama.nl

 

Dit is wat de eigenaren op hun website over hun bedrijf schrijven:

“Jachtcharter Panorama is een klein familiebedrijf dat nu al 34 jaar jachten verhuurt. Wij delen de jachten zelf in en bouwen ze compleet af waardoor de jachten volledig op de wensen van u als huurder zijn ingericht. Wij staan bekend om onze goede kwaliteit en service waarbij u uitgebreide uitleg krijgt wanneer u vertrekt en wij u met plezier voorzien van vaarinstructies en de mooiste routes. Als deelnemer aan het ‘Veilig Huren’ project bent u gegarandeerd van een goed uitgerust en veilig jacht.

Wij van Jachtcharter Panorama verhuren motorjachten waarmee u de prachtige watersportgebieden van Noord-West Overijssel, Friesland en het IJsselmeer kunt bezoeken, de legendarische turfroute bevaren of naar de andere kant van het IJsselmeer en dan terug over de randmeren. Jachtcharter Panorama is uw uitgangshaven!

Jachtcharter Panorama beschikt over een uitgebreide vloot jachten die van alle gemakken zijn voorzien. Van 2 tot 10 persoons jachten en uitgerust zoals u dat wenst.”

 

Reden van verkoop

De eigenaren van Jachtcharter Panorama zijn de drie broers Hageman.

De dagelijkse leiding is in handen van de heer Harm Hageman. Hij heeft Jachtcharter Panorama sinds 1982 uitgebouwd tot wat het nu is; een goedlopend en modern verhuurbedrijf van 10 motorboten. Het bedrijf kenmerkt zich door een goed onderhouden vloot en een zeer klantgerichte instelling. De reden van verkoop heeft te maken met de leeftijd van de heer H. Hageman en de wens om meer tijd vrij te maken voor privé bezigheden.

 

Verhuurvloot Jachtcharter Panorama

De aangeboden verhuurvloot bestaat uit 10 goed onderhouden motorjachten, te weten

 

naam werf, type

lengte

bouwjaar

max. aantal personen

Wolvenjacht 5 Breva

10,20 m.

2008

2

Wolvenjacht 4 Marvis

10,60 m.

2011

4

Wolvenjacht 14 Marvis Cl.

11,20 m.

2004

4

Wolvenjacht 8 Marvis Cl.

11,20 m.

2003

4

Wolvenjacht 1 Marvis

11,20 m.

1998

6

Wolvenjacht 9 Valk

12,60 m.

1993

6 + 2

Wolvenjacht 2 Altena

13,50 m.

1996

6 + 2

Wolvenjacht 10 Altena

13,50 m.

1991

8

Wolvenjacht 7 Riverline

14,95 m.

2000

10

Pacific Pacific

15,80 m.

2006

10

 

Alle schepen zijn voorzien van een vuilwatertank en de schepen met het bouwjaar van 2003 of jonger zijn voorzien van een CE keuringscertificaat. De schepen worden jaarlijks op locatie uit het water gehaald voor regulier onderhoud, bestaande uit schilderwerk en het nalopen van alle technische installaties. Door het goede onderhoud in de winter hebben de schepen in het verhuurseizoen weinig last van storingen.

Voor de verdere specificaties van de schepen wordt verwezen naar de bijgevoegde verhuurbrochure. De in de verhuurbrochure opgenomen schepen Wolvenjacht 3, 6 en 12 en de Flevo 2 zijn uitdrukkelijk geen onderdeel van deze aanbieding.

 

Vraagprijs

De vraagprijs voor de 10 verhuurschepen en de daarbij behorende bestanddelen van het bedrijf zoals bedrijfsnaam, telefoon- en faxnummer, e-mailadres, website en domeinnaam, klantenbestand en goodwill bedraagt € 1.215.000,- exclusief BTW en kosten koper.

Alle kosten welke betrekking hebben op de overdracht en levering zijn voor rekening van de koper.

 

Huidige locatie

 

Het verhuurbedrijf is gelegen aan de rand van Zwartsluis aan het Zwarte Water. Deze locatie bestaat uit een perceel grond met daarop een bedrijfshal, een kantoorunit, een bedrijfswoning, parkeerplaatsen en een insteekhaven ten behoeve van de verhuurschepen. De onroerende zaak valt buiten deze aanbieding aangezien de verkoper in principe de onroerende zaak in eigendom wil behouden. Op uitdrukkelijk verzoek van koper kan er echter wel gesproken worden over de eventuele verkoop van de onroerende zaak.

In principe zal de koper dus het verhuurbedrijf op een andere locatie moeten voorzetten. Hiervoor zijn er in de regio voldoende mogelijkheden. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het huren van ligplaatsen bij een jachthaven in de buurt of het kopen / huren van een eigen verhuurlocatie. Wij denken hierin graag met u mee.

 

Overige informatie

 

Historie

De jachtverhuur onderneming is door de familie Hageman gestart in 1982 met de verhuur van een aantal particuliere schepen. Deze formule bleek echter geen succes te zijn. Men is toen begonnen met de aankoop van een aantal casco schepen die men op locatie in Zwartsluis zelf afbouwde. Hierbij werd uitdrukkelijk rekening gehouden met de specifieke wensen die er gelden voor verhuurschepen. Op deze manier is de verhuurvloot uitgebouwd tot 14 schepen. Vervolgens zijn er ook weer een paar schepen verkocht en bestaat de vloot momenteel uit 10 verhuurschepen.

 

Klantenbestand en exploitatie

Jachtcharter Panorama ontvangt jaarlijks vele buitenlandse gasten, met name veel klanten uit Duitsland. Circa 10 % van de klanten komen uit Nederland.

Gemiddelde bezetting van de schepen bedraagt 20 tot 22 weken.

Na gebleken serieuze belangstelling en ondertekening van de geheimhoudingsverklaring kan inzage worden verschaft in de exploitatie cijfers.

 

Personeel

Koper hoeft geen personeel over te nemen.

 

Marktpositie en marktontwikkelingen

De watersport beleeft moeilijke tijden. Watersporters vergrijzen en jonge watersporters willen geen bezit meer in de vorm van een eigen jacht. Veel schepen zijn tijdens de recente economische crisis verkocht aan het buitenland. Nieuwe schepen werden nauwelijks verkocht. Hierdoor is een overcapaciteit ontstaan aan ligplaatsen. Jachthavens hebben moeite om hun bezetting op peil te houden.

Geconstateerd is dat mensen (ook jongeren) graag willen blijven varen. Een eigen schip wordt echter als te duur en te belastend ervaren. Verwacht mag worden dat de verhuurbranche hierdoor goede tijden gaat beleven. Tot op heden is dit nog niet uitgekomen. Nu de crisis voorbij is, zien de betere jachtcharterbedrijven echter de bezetting langzaam toenemen en hopen zij op een doorzetting van deze stijgende lijn.

 

Overdracht

De overdracht van het aangeboden bedrijf vindt plaats als “going concern” middels een activa overdracht.

Overdracht in overleg; bij voorkeur aan het einde van een verhuurseizoen

 

Vrijblijvende aanbieding – voorbehouden

Alle verstrekte informatie mag niet worden beschouwd als offerte maar dient gezien te worden als een uitnodiging om in onderhandeling te treden. Het betreft hier dus een vrijblijvende aanbieding, die wordt verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door verkoper. Een bieding gelijk aan de vraagprijs doet dan ook niet direct een koopovereenkomst tot stand komen.

 

Deze verkoopinformatie is bedoeld om gegadigden een algemene indruk te geven en de verstrekte gegevens zijn globaal. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, blijft de mogelijkheid bestaan dat er fouten en / of onvolledigheden in de omschrijving staan. Bij het vermelden van maten die zijn overgenomen uit (bouw)-tekeningen kan de maatvoering afwijken van de werkelijkheid. Voor de juistheid van de verstrekte informatie kan daarom in dit stadium geen aansprakelijkheid worden aanvaard en kan de koper hieraan geen enkel recht ontlenen. De verkoper aanvaardt in dit geval geen enkele aansprakelijkheid. Het spreekt voor zich dat te zijner tijd aan de koper een kopie wordt gegeven van alle relevante bescheiden.

 

Of het door koper beoogde gebruik binnen het bestemmingsplan valt, dient door de koper zelf bij de gemeente te worden gecontroleerd. Het verkrijgen van de benodigde toestemming(en) en/of vergunning(en) van overheidswege dient door huurder/koper zelf en voor eigen rekening te geschieden.