Harlingen / Corlu (Turkije)

HARLINGEN / CORLU (TURKIJE)

Bent u op zoek naar een jachtbouwonderneming van klassiek gelijnde midzwaardjachten? Dan is dit uw kans!

Namens de (mede-)eigenaar, de heer Chiel de Zeeuw, wordt te koop aangeboden NAZ-Schepen inclusief de jachtwerf in Turkije. https://www.nazeeuw.nl/

 

NAZ-Schepen is in de afgelopen 27 jaar uitgegroeid van éénmans scheepsbouw-adviesbureau tot toonaangevend producent van de klassiek gelijnde midzwaardjachten Noordkaper en Wanderer in een complete range van modellen. Sinds 2004 zijn ca. 150 nieuwe schepen geleverd, vooral aan Nederlandse eigenaars; de laatste jaren worden er ook schepen geleverd naar Duitsland en België; de internationale markt is nog nauwelijks aangeboord maar heeft zeker potentie.

 

De verkoop van de jachten wordt verzorgd door de eigenaar van NAZ Schepen, de heer Chiel de Zeeuw, vanuit zijn verkoopkantoor in Harlingen.

De productie van de schepen vindt plaats op de eigen werf (DTB) in Turkije. DTB is gevestigd op een industrieterrein in de buurt van Corlu, op ongeveer 100 km van Istanbul. Dit industrieterrein is een zgn. ‘vrijhandelszone’, speciaal voor bedrijven die voornamelijk voor de export produceren. Als gevolg daarvan hoeft er in Turkije geen vennootschapsbelasting afgedragen te worden; alleen sociale premies en een klein deel loonbelasting voor de werknemers.

Sinds 2011 staat hier een ruime, moderne productieloods van 1800 m2, waar circa 25 ervaren medewerkers de schepen bouwen onder regelmatig toezicht van NAZ-Schepen (Chiel de Zeeuw). Ingenieur Tuncer Ulutürk heeft hier de dagelijkse leiding. NAZ besteedt de bouwcontracten aan bij DTB, verzorgt de CE-certificering en nazorg/garantiewerk in West- Europa. DTB verzorgt de feitelijke bouw. Met het huidige team kunnen gemiddeld 6 tot 8 schepen per jaar gebouwd worden; uitbreiding is zeker mogelijk, de werkplaats biedt voldoende ruimte.

 

De productielijn behelst een complete range van Noordkapers en Wanderers: Polyestermallen zijn aanwezig voor Noordkaper-22, Noordkaper-28, Noordkaper-31, Wanderer-36 en Wanderer-40. De Noordkaper-31 wordt gebouwd in een aantal varianten: de zeilschepen Visserman, Azur en Cabin. Daarnaast motorbootvarianten mét of zonder stuurhuis. Ook van de Wanderer-40 is een motorbootversie met stuurhuis in polyester leverbaar.

Polyesterwerk, techniek, rvs-werk, interieur- en exterieur timmerwerk, schilder- en lakwerk: alles wordt in eigen huis uitgevoerd. Alleen tuigage en in bedrijfstelling vindt in Nederland plaats.

Daarnaast heeft de werf ook een staalwerkplaats voor cascobouw van schepen tot circa 20 meter lengte.

 

De eigenaar van NAZ-Schepen wil na zoveel jaar het bedrijf overdragen aan een nieuwe eigenaar. Allerlei varianten zijn wat dat betreft bespreekbaar, doel is uiteindelijk volledige overname van productiefaciliteit, productiemiddelen en rechten.

 

Belangstelling voor dit prachtige bedrijf? Neem contact op met de makelaar!