Harlingen, Kelvinstraat 2D

8861 ND HARLINGEN
€ 1.950.000 excl. BTW k.k.

Namens de eigenaar, de heer Van Sluis, bieden wij te koop aan de full service jachtwerf North-Line Yachts in Harlingen: http://www.north-line.nl
De jachtwerf is gehuisvest in een royaal en modern bedrijfsgebouw en gelegen aan het Van Harinxmakanaal in Harlingen op korte afstand van de Tsjerk Hiddessluizen met toegang naar de Waddenzee.
North-Line Yachts is in 1976 opgericht als Jachtbouw Zevenhuizen door Rients van Sluis en Henk van der Land in Franeker. In de jaren ’70 is het jachtbouwbedrijf begonnen met de jachtbetimmering van alle types plezierjachten. Het familiebedrijf heeft in de loop der jaren haar activiteiten fors uitgebreid en in 2000 is de leiding overgenomen door de zoon, Sipko van Sluis.

 

De onroerende zaak blijft eigendom van verkoper en zal worden verhuurd aan de koper van de onderneming.

 

Vraagprijs onderneming excl. onroerend goed € 1.950.000,- k.k., excl. BTW
Huurprijs onroerend goed € 250.000,- excl. BTW per jaar

 

Onderstaande activiteiten worden thans door jachtwerf North-Line aangeboden:

NIEUWBOUW
In 2007 is de werf gestart met de bouw van een eigen lijn schepen onder de naam North-Line Yachts. De polyester motorjachten worden gebouwd in de range van 8 tot 20 meter en kenmerken zich door hun stoere uitstraling, zeewaardigheid, oog voor detail en een tijdloze schoonheid. Sindsdien zijn er circa 30 jachten gebouwd.

REPARATIE, ONDERHOUD EN TECHNIEK
Naast de nieuwbouw verzorgt North-Line de meest uiteenlopende reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan jachten. Men beschikt over voldoende technisch personeel die de verschillende werkzaamheden vakkundig kan uitvoeren. Ook verzorgt North-Line de complete inbouw van motoren en technische installaties.

TEAKDEKKEN
North-Line Yachts is ook gespecialiseerd in het leggen van teakhouten dekken. Door direct op het dek te leggen, ontstaat er een oerdegelijke constructie voor jarenlange zekerheid. North-Line Yachts zaagt de dekdelen uitsluitend kwartiers (radiaal).  Naast de traditionele manier van teakdek leggen worden er ook prefab teakdekken gelegd. Hierbij wordt het teakdek kant en klaar in de werkplaats gemaakt en op locatie gemonteerd. Tenslotte worden ook renovaties of onderhoud op teakdekken uitgevoerd.

REFIT
Ook verzorgt Nort-Line complete refits van jachten. Dit kan zowel in technisch als in cosmetisch opzicht. Zeker wanneer een jacht is verouderd, kan het wenselijk zijn om deze in een nieuw jasje te steken. Een complete refit is een gecompliceerde ingreep en vergt veel ervaring, vakkennis en een goede planning. Al deze kennis is voorhanden op de jachtwerf.

BETIMMERING
North-Line Yachts is gespecialiseerd in “custom made” aftimmeren van motor- en zeiljachten. Naast vakbekwame medewerkers beschikt North-Line Yachts over een moderne timmerhal, machines en apparatuur. Een typerend bedrijfskenmerk is de toepassing van massieve profilering in het interieur. Bij ieder jacht wordt veel aandacht besteed aan een perfecte afwerking. In samenspraak met de klant wordt bepaald welke inrichtingsstijl, houtsoorten en materialen het meest geschikt zijn.

OSMOSE BEHANDELING
Een nieuwe specialiteit van North-Line Yachts is de behandeling van osmose. Osmose is een blaasvorming (delaminatie) in het onderwatergedeelte van een polyester jacht. Wanneer na meting een osmose behandeling noodzakelijk is, kan North-Line Yachts deze behandeling verzorgen.

WINTERSTALLING
North-Line Yachts verzorgt zowel binnen- als buitenstalling. Men beschikt over een royale verwarmde winterstallingshal van circa 1.060 m² en een royaal buitenterrein. Met behulp van een hydraulische botenwagen met een capaciteit van 85 ton worden de boten met bok op hun plaats gezet.

LIGPLAATSEN
De jachthaven ligt op slechts vijf minuten varen van de Waddenzee. Gelegen op zoet water zijn dit gewilde ligplaatsen. De 34 ruime ligplaatsen zijn voorzien van een eigen stroomaansluiting, watertappunten en een afgesloten parkeerterrein. De haven is goed gesitueerd op slechts twee kilometer loopafstand van het centrum van Harlingen.

NORTH-LINE WORKBOATS

Naast de eigen lijn jachten in de pleziervaart is er een speciale divisie opgezet voor de beroepsvaart onder de naam North-Line Workboats. North-Line Workboats bouwt custom-built pilotboten, crewtenders en werkboten van 25 tot 60 ft naar eigen ontwerp of uit een gekozen model van de North-Line Workboats serie. Alle schepen worden custom-built gebouwd, waarbij de wensen van de opdrachtgever centraal

 

Werkplaats

De werkplaats van de jachtwerf wordt gebruikt voor zowel de nieuwbouw als voor refit, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Door de aanwezigheid van grote overheaddeuren hoeven er geen andere schepen verplaatst te worden bij het in- en uitrijden van de boten. De schepen worden dwars in de hal geplaatst met de spiegel aan de zijde van het entresol. Op het entresol bevinden zich o.a. de houtbewerkingsmachines.
De werkplaats heeft een lengte van 42,5 m en is 25 m breed. De hoogte bedraagt circa 10 m. De hal beschikt over 2 bovenloopkranen met 4 takels van 3.2 ton. De betonvloer is voorzien van vloerverwarming.

 

Bedrijfsruimte ten behoeve van winterstalling
Deze bedrijfshal is qua afmeting gelijk aan de werkplaats en heeft 5 grote overheaddeuren. De ruimte wordt hoofdzakelijk gebruikt voor overdekte winterstalling. Daarnaast fungeert deze ruimte voor opslag van o.a. mallen van de North-Line jachten.

 

Spuitcabine

De spuitcabine bevindt zich tussen de werkplaats en de winterstallingsruimte. De afmetingen bedragen 25 bij 8.5 meter. De spuitcabine is voorzien van vloerverwarming en een professionele afzuiginstallatie.

 

Kantoren

De kantoorvertrekken bevinden zich op de kop van het bedrijfsgebouw. De indeling bestaat uit:

Begane grond: entree, via elektrische schuifdeur toegang tot de receptie en ontvangstruimte, kantoorvertrek, vergaderruimte, pantry, sanitaire voorzieningen, trapopgang naar 1e verdieping 1e verdieping: gang, 3 kantoorvertrekken met toegang tot een ruim balkon over de gehele breedte van het pand, kleedkamer voor personeel met sanitair en douche, trapopgang naar 2e verdieping.
2e verdieping: nog niet ingericht, thans nog als casco.

 

Jachthaven / ligplaatsen

Moderne jachthaven op zoet water. 34 ligplaatsen, grotendeels voorzien van zijsteigers. Alle ligplaatsen zijn voorzien van een stroomaansluiting: ligplaatsen 1 t/m 10: 16 Amp; ligplaatsen 11 t/m 34: 10 Amp. Tevens wateraansluitingen.
Met een ingehuurde mobiele kraan kunnen hier boten in en uit het water worden gehesen.

 

Personeel
Eigenaar en directeur van North-Line Yachts is de heer Sipko van Sluis. Hij houdt zich bezig met de algemene leiding en voert de directie van het bedrijf. Ook is hij verantwoordelijk voor het inkoop- en verkoopmanagement.

Daarnaast heeft de onderneming negen medewerkers in dienst.

 

Ligging en bereikbaarheid
Harlingen is een karakteristieke zeehavenstad in de provincie Friesland en behoort tot de Friese elf steden. Harlingen telt zo’n 15.000 inwoners en is de op vier na grootste plaats van Friesland.
De haven van Harlingen is de belangrijkste haven van de provincie. Het aangeboden object is gelegen op het bedrijventerrein Oostpoort aan een zijkanaal van het Van Harinxmakanaal. Dit is de vaarverbinding tussen Harlingen aan de Waddenzee en Leeuwarden.

 

Wilt u meer weten over dit bedrijf? Download de verkoopbrochure hiernaast en/of neem contact op met de makelaar.

 

Deze aanbieding betreft informatie omtrent de verkoop van “North-Line Yachts”. De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Muller Makelaardij geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

 

Kaart