Anjum, Oostmahorn 29A

9133 DT ANJUM

Op een prachtige locatie werd te koop aangeboden een bootverhuurbedrijf met horecagelegenheid.

Het bedrijf is gelegen aan de west-oever van het Lauwersmeer op het strand van Oostmahorn (lees Anjum). Het Lauwersmeer is een Nationaal Park en grenst aan het werelderfgoed Waddenzee.

 

Botenverhuurbedrijf

Dankzij de ligging naast Esonstad en het nabijgelegen vakantiepark de Schans komen er veel klanten voor de bootverhuur daarvandaan. Daarnaast zijn er ook vaste klanten uit de regio of dagrecreanten, die een dagje komen varen. Het seizoen loopt van Pasen tot eind Oktober.
Het belangrijkste deel van de verhuuromzet wordt gevormd door de sloepen en toer-/visbootjes.
Esonstad heeft ook aantrekkingskracht voor grootschalige bedrijfsuitjes. In dergelijke gevallen organiseerde het bedrijf zeil- en/of visevenementen of andere watersportactiviteiten op maat.
Een kans voor de toekomst is het bevaarbaar maken van het riviertje de Suyder Ee. Hierdoor is het mogelijk om met de boot naar het historische Dokkum te varen. Het aanbieden van bedrijfsuitjes biedt ook een kans om de bedrijfsexploitatie verder uit te bouwen.

 

Horecagelegenheid

De horecagelegenheid bestaat uit een klein restaurant. Binnen zijn ongeveer 36 zitplaatsen en op het terras circa 65 zitplaatsen. Het accent in de menukaart ligt op vis. In het voor- en naseizoen is het restaurant beperkt geopend, afhankelijk van de vakanties/vrije tijd van de in dat bedrijf werkende scholieren en studenten. In het hoofdseizoen is het alle dagen geopend. Het restaurant heeft een goede naam.
Kansen voor de toekomst liggen in het verruimen van de openingstijden, het uitbreiden van het binnengedeelte en organiseren van bedrijfsuitjes in combinatie met de bootverhuur.
Ook een nieuwe passantensteiger, aan te leggen door de Marrekrite, zal naar verwachting extra horecaomzet genereren.

 

Semi permanente bovenwoning

De semi permanente bovenverdieping is in het seizoen in gebruik als een “pied à terre” voor de ondernemers. Het is mogelijk daar met maximaal 12 personen te slapen in de bedsteden die er zijn gerealiseerd.

Hoewel wel besproken met de gemeente is er nu geen mogelijkheid dat deze verdieping de bestemming bedrijfswoning krijgt. Wel wordt dit reëler als het bestemmingsplan gewijzigd gaat worden.

 

Steigerwerken

De havenkom heeft een direkte uitvaart naar het Lauwersmeer. De haven is voorzien van drijvende steigers ten behoeve van de verhuurvloot. Vanuit hier kunnen watersportrecreanten prachtige vaartochten maken over het Lauwersmeer en de aangrenzende waterwegen.

Eind 2020 zal de Marrekrite een passantensteiger aanleggen aan de oostzijde van de horecagelegenheid. Verwacht wordt dat er hierdoor nog meer watersporters de horecagelegenheid zullen bezoeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaart