Woudsend, Vosseleane 49

8551 ML WOUDSEND

In het aantrekkelijke (watersport)dorp Woudsend werd aangeboden:

 

Bedrijfsgebouw met overdekte haven en kantoorruimte

bestaande uit:

  • 108 m2 kantoorruimte
  • Overdekte haven voor circa 30 tot 40 schepen
  • 8 ligplaatsen (buiten)
  • Verhard terrein met circa 10 parkeerplaatsen

 

De onroerende zaken

De overdekte jacht/verkoophaven met kantoren is gebouwd in 1996 naar een ontwerp van architect Fokke de Boer. Dankzij consequent doorgevoerde kenmerkende vormgeving is een hoogwaardig en fraai gebouw ontstaan dat zeer representatief is. De markante voorgevel heeft een hoge attentiewaarde en trekt de aandacht van de voorbijganger. Voor de bouw zijn hoogwaardige materialen gebruikt en er is een goede isolatie en lichttoetreding. Aan de binnenzijde kan om de hele havenkom worden gelopen. Er is een pneumatisch bediende brug om de uitvaart vrij te maken.

 

Indeling

De centraal gesitueerde entree biedt doorgang naar de ontvangstruimte en zithoek met pantry. Via een fraaie trappartij is de verdieping te bereiken met drie kantoor­ruimtes van ieder 16 m² en een inpandige balustrade met uitzicht over de overdekte verkoophaven. Ook aan de straatzijde is een balkon aanwezig. Via de receptie en zithoek is de overdekte havenkom bereikbaar, die rondom een steiger heeft. De toiletten zijn aan de linkerzijde van het gebouw gesitueerd. Aan de rechterzijde is een berging. De haven is ontsloten middels een elektrische overheaddeur van 6 meter breed en 6,5 meter hoog. Over de invaart is een ophaalbare loopbrug geplaatst, die pneumatisch te bedienen is. De buitenhaven biedt plaats aan circa 8 schepen. Het steigerwerk is voorzien van water en elektra en als blikvanger is een fraaie uitzichttoren aanwezig.

 

Locatie

Het aangeboden object is fraai gelegen aan een A1-locatie aan het vaarwater De Welle in Woudsend. Dit vaarwater heeft in westelijke richting aansluiting op de Ee en de Rakken. Per boot is er sprake van een korte vaarroute naar het Heegermeer en het Slotermeer. In oostelijke richting is er een vaarroute richting het Koevordermeer via een vaste brug.
Per auto is de locatie uitstekend bereikbaar, nabij de N354 en op een fraaie zichtlocatie langs de route door het toeristisch aantrekkelijke dorp Woudsend.

Kaart