Leiden, Blauwpoortsbrug 1

2312 GA LEIDEN
€ 895.000 excl. BTW k.k.

Namens de huidige ondernemer en eigenaar bieden wij te koop aan het rondvaart- en groepsvaartbedrijf Bootjes en Broodjes in Leiden.
Sinds 2008 exploiteert de eigenaar deze onderneming en heeft hij het bedrijf uitgebouwd naar de huidige capaciteit van twee grote en twee middelgrote luxe elektrisch varende rondvaartboten.

 

Reden van verkoop
De onderneming is gelegen in de levendige studenten- en toeristenstad Leiden en vraagt veel aandacht en inzet van de eigenaar. De heer Jacobs wenst meer tijd vrij te maken voor privé-activiteiten en heeft daardoor besloten zich enkel nog bezig te houden met de huidige sloepverhuur. Daardoor wordt nu de hoofdactiviteit Rondvaarten en Groepsvaarten ter overname aangeboden.

 

De rederij
De rederij is gevestigd in het pittoreske brugwachters-huisje op de Blauwpoortsbrug 1 in het centrum van Leiden. Vanuit deze locatie starten alle rond- en groepsvaarten.
Het pand wordt gehuurd van de gemeente Leiden en de begane grond is bestemd als kleine winkelruimte voor de verkoop van kaartjes, dranken en souvenirs.
De verkoop van de onderneming is inclusief de bedrijfsnaam / handelsnaam “Bootjes en Broodjes”. Verkoper zal zijn sloepverhuur onder een andere naam voortzetten.

 

Boekingen
Naast de gewone kaartverkoop kunnen gasten via de website www.bootjesenbroodjes.nl online een boeking doen.

 

Duurzaamheid
Bootjes en Broodjes heeft oog voor het milieu en de leefomgeving. Alle boten hebben een elektrische aandrijving en zijn daardoor schoon én stil. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook prettig voor de opvarenden en de inwoners van de stad. Voor de catering wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale en duurzame producten.

 

Onderstaande objecten en zaken maken deel uit van de overname:

Huurovereenkomst bovenverdieping van het brugwachtershuisje op de Blauwpoortsbrug 1 te Leiden
Rondvaartboten Volta (30 zitplaatsen) en Tesla (24 zitplaatsen)
Rondvaartboten Nieuwe Rijn en Stille Rijn (beide 12 zitplaatsen)
Vergunning voor 2 ligplaatsen bij opstaplocatie aan de Blauwpoortsbrug Noord
Vergunning voor 2 ligplaatsen bij opstaplocatie aan de Blauwpoortsbrug Oost
Vergunning voor 3 ligplaatsen aan de Oude Vest te Leiden
Bedrijfsnaam “Bootjes en Broodjes”
Kassasysteem en vlootvolgsysteem

 

Bent u nieuwsgierig geworden? Download voor meer informatie de verkoopbrochure!

Kaart